Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hakan i golvet – Livet med dobermann

Hakan i golvet

Jag lärde Iris att ligga med hakan i backen med tanken att hon skulle ligga så på platsliggningen när vi tävlar. Ta bort lite av frökens möjligheter att bli störd av det som är runt omkring och liksom sänka tyngdpunkten i studsbollen.

Använder det även när Iris ska få mat. Hon jagar gärna bort Lina och det blir mycket stress och studs när Iris vet att hon ska få mat. Därför får hon nu rusa till matskålarna och lägga sig platt där eller så lägger jag henne på vardagsrumsgolvet och så får hon ligga där under tiden som Lina får följa med mig till matskålarna.

Eftersom jag inte har olika kommandon för ligg och att ligga ner med hakan i backen så har Iris nu börjat göra det jämt det är ligg med någon form av förväntan på belöning eller frikommando. I läggande under gång vänder jag mig om och där ligger hon med hakan i gräset. När jag ska fota henne, haken i golvet direkt. När vi tränar fjärren, hakan i mattan.

17 svar på ”Hakan i golvet”

  1. Haha jaa jag känner igen det där, Izzy körde med hakan i backen hela tiden efter vi hade börjat träna det så till slut slutade jag med det men ska försöka ta upp det nu igen :)

    Nästa gång jag klickar mig in här hoppas jag att du uppdaterat ett inlägg som heter ”Mål inför 2012” ;)

    1. Jag tänkte först att det fanns nackdelar med att hon ligger med huvudet nere (alltså förutom platsen) men vill hon göra så frivilligt så får hon fortsätta med det! :)

      Mål för 2012… :evilgrin: Erövra allt, haha!

    1. Först övade vi lite ute på gräsmattan. Jag klickade in det några gånger men det gick trögt, då började jag be henne att lägga ner huvudet när hon skulle få mat och plötsligt kunde hon DIREKT! ;-)

  2. Vilka fina foton du har på dina gulliga vovvar,din blogg är så bra,du skriver alltid om så bra ämnen om våra fina dobbisar. Jag har mailat till Emelie ang.hennes DCM statistik,den är jätte bra,min dobbis dog i den hemska sjukdom för några veckor sedan.
    Du får både ris o ros på din sida,av mig får du en stor ros för en bra blogg sida. :blush: :blush:

    1. Johanna, tack så mycket! Vad glad jag blir, både för ditt beröm och för att du mailat Emelie. Jag tror hennes sida kan bli riktigt bra om alla hjälps åt att skicka in! :yes:

      Men fyyyy va hemskt att du förlorat din hund i DCM! Hoppas att din vovve hade ett bra och långt liv ändå. :heart:

  3. Hej vad kul att du tyckte om vad jag skrev. Det är jobbigt att förlora sin hund när han bara blev 6 år,min Diesel. Han hade så många olika sjukdomar förutom DCM som en dobbis kan ha,men har var en fighter som inte gav upp i första taget. Jag hoppas att den kenneln som Diesel kom ifrån inte avlar nåt mer.
    Tack för att din blogg finns så vi dobbis vänner kan diskutera olika ämnen. Trevlig helg ;-) :yes:

    1. Ja 6 år är på tok för tidigt… :-( Tråkigt.

      Om han hade så många sjukdomar så hoppas jag också att kenneln väljer att avla på ”nytt” om de nu ska fortsätta avla i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *