Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sitt och ligg bakom ryggen – Livet med dobermann

Sitt och ligg bakom ryggen

De senaste dagarnas väder kan få vilken hundidiot som helst att ge upp. Eller så är Lina och jag veklingar för vi två vill helst vara inne.

I tisdags hann jag lägga ett spår till Iris, springa 4,5 km med Lina och sen gå spåret med Iris innan det började blåsa för mycket och regna ännu mer. Sedan dess har vi bara varit ute för att vi måste.

Istället har vi tränat fjärren och lite positionsträning inomhus framför spegeln.

Iris kryper gärna lite framåt när hon växlar mellan sitt och ligg så det har vi försökt träna bort. Jag har lagt ett kompostgaller mellan henne och mig på golvet för att hon ska stanna där hon är och inte flytta närmare mig.

Lina är duktigare än Iris på att inte flytta närmare. Ovanligt att Lina är bättre på något men så gör hon det lite långsammare än Iris också…

Jag har även utnyttjat spegeln till att stå med ryggen mot Iris och ge ligg- och sitt-kommanndo. (Bild här till vänster på hur det ser ut genom kameran) I går kunde hon inte men i dag verkar ordförståelsepoletten trillat ner även hos Iris. När jag står med ryggen mot använder jag ju inte handtecken heller så då måste hon lyssna.

En annan bra grej som blir av att jag tränar hundarna inne är att jag tvingar Iris ligga i korgen när jag tränar med Lina.

Iris har ju haft stora svårigheter att stå i pinnen när jag tränat med hundarna utomhus. Nu ligger hon rätt så duktigt i korgen och det är bara hennes huvud som åker upp och ner samtidigt som jag kör sitt/ligg med Lina.

Lina däremot är plötsligt inte lika duktig. Hon hade inga problem med att komma och sätta sig när jag bakom-ryggen-tränade med Iris. För att visa upp sig lite extra satte hon sig med ryggen mot mig och visade att hon också kan! Lina är skojjig.

2 svar på ”Sitt och ligg bakom ryggen”

  1. ”De senaste dagarnas väder kan få vilken hundidiot som helst att ge upp”, håller med dig! Vädret + jobbig förkylning som vägrar ge med sig = tvärnit i hundträningen… Tummen ner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *