Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vallen, häcken och den blivande stora hundrastgården. – Livet med dobermann

Vallen, häcken och den blivande stora hundrastgården.

När vi flyttade hit till huset i mars förra året störde jag mig på flera saker här på tomten; mest av allt en vall som liksom bara var stor och till ingen nytta alls. Men kanske skulle den fyllas av vackra blommor och söta smultron till sommaren? Vi väntade med spänning… men inte något av värde dök upp annat än tistlar, brännässlor och maskrosor.

Hundarna har gillat vallen och har använt den som bajsställe, utkikspost och bra grävställe. Allra mest har de gillat det som varit bakom vallen, sly-skit-brännässle-djungeln. De har liksom försvunnit in så att man inte kan se dem, bara sett hur det rört sig i grenar och hört hur det grävts där nere i djuneldiket.

Nedan bild från förra sommaren, Lina vilar på vallen, Iris är på väg över för att kuta ner på andra (djugel)sidan.

Ett tag kunde Iris inte springa ner i djungeln utan att komma ut med en golfboll i munnen. Låg det en golfbana i djungeln bakom vallen?

I slutet av september tröttnade jag, hämtade en en häcksax och började klippa min väg ner för baksidan av vallen. När jag röjt bort allt som växte där hämtade jag spaden och började gräva.

Nu har jag, med god hjälp av både lilla grannen, husse och Iris grävt bort hela vallen för hand och gräset har äntligen börjat växa där vallen en gång låg för ungefär åtta månader sedan.

Just nu är min nya tomtplätt fortfarande inhägnad för att gräset ska hinna ta sig lite bättre innan jag låter Iris och Lina börja rusa där men mot slutet av sommaren hoppas jag på att vi alla kan springa runt där bäst vi vill! Som bonus kan jag dessutom konstatera att jag sett en fästing krypande på hundarna i år och då har jag inte använt något fästingmedel på någon av dem ännu. Fästingarna verkar ha flyttat tillsammans med vallen.

Jag har tagit lite bilder varefter jag och min spade har jobbat oss genom vallen, för den som vill se hur det sett ut, kolla här.

Sen är det den där biten av tomten som jag bloggade om för bara någon dag sedan; Förra året hade vi på tomtens framsida en liten trött avenbokhäck mot grannen (som också har hund) som aldrig växte för att några björkar stod på tomten och drack upp allt deras vatten.

I år är björkarna borta och vi har planterat thujahäck och delvis hägnat in. Jag vattnar som en tok för att de ska växa!

Nästa steg i detta projekt är att hägna in hela framsidan. Min stora hundrastgård, förlåt tomt, börjar bli klar!

15 svar på ”Vallen, häcken och den blivande stora hundrastgården.”

  1. Så roligt !
    Jätteskönt när man ser resultat och äntligen får till det som man vill :D
    Jag har också projekt på gång, hoppas det blir klart till sensommaren.
    Lycka till med resten !

    1. Ja, jätteroligt! Sen vi flyttade till huset har jag upptäckt att jag är en ”grävare” och att projekten aldrig tar slut när man har hus. Men det är roligt! :))

      Hoppas att ditt projekt blir klart och fint det också!

    1. Ibland när jag inte orkade gräva var det det enda som sporrade mig; om jag grävde mycket kunde jag ta ny bild sen! ;) Jag är glad att det är färdigt nu i alla fall…

    1. Ja, mitt i alltihopa så rev grannen sitt förråd där! Så vi fick ännu bättre utsikt över ängarna!

      Hoppas att ni kan komma och hälsa på här på tomten någon gång sen!

    1. Tack! Jag har svårt att sitta still och jag älskar att gräva. En bra kombination när man har en vall som ska bort :D

    1. Grannens hus är till salu! ;)

      Jag har bott här ett år nu och går fortfarande omkring och bara njuter av Skåne, det är fint här!

      1. Haha! Tur vi inte har katten kvar då! :D

        Frågan är bara vad man skulle jobba med, vi har ju vårat här… Får flytta ner alla hundägare till Skåne helt enkelt! :P
        Men vi tittade faktiskt på en hästgård via Hemnet och blev bra sugna!!

  2. Bra gjort med vallen! Du behöver inget gymkort du klarar dig ändå :laugh: Vi har också en stor hundrastgård/tomt och som du säger, det tar aldrig slut på projket. En liten nackdel med att odla grönsaker och fina blommor är att de ibland måste hägnas in (som din nysådda gräsplätt) annars riskerar fröna att hamna någon annan stans, då varken Winken eller Lara verkar förstå att man inte ska springa där matte odlat och sått :-P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *