Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bästa hunden ska få en väst eller tre! – Livet med dobermann

Bästa hunden ska få en väst eller tre!

I går var Iris och jag ute och sprang. Jag hade bestämt att vi skulle testa att springa en ny runda som vi inte sprungit förut.

Jag har alltid reflexväst på mig när jag springer så jag syns och plötsligt kändes det som att det var lite snålt att bara ha reflexhalsband på Iris.

Satte på henne en gammal reflexväst som jag köpt billigt på clas ohlson för tusen år sedan. Västarna har funkat jättebra när vi gått promenader i mörkret men plötsligt kändes den inte alls lika bra när Iris skulle ut och springa i den. Kardborrebanden under magen var hårda och kändes riktigt skaviga, satte fast den jättelöst så bandet hängde fritt under magen på henne utan risk att skava.

När vi väl kom ut såg jag att västen satt rätt långt ner över bröstet på henne, det tog emot när benen rörde sig. Nu satt ju västen ändå så löst att den inte hindrade hennes steg men ändå.

Iris (och Lina) behöver en ordentlig väst! Efter undersökning på hundforum och sökande på internet så bestämde jag mig för hurrtas reflexvästar i lifeguard-serien. Snart springer Iris och Lina med stil!

Tillbaka till rundan vi sprang; Bra grusväg hela tiden. Iris sprang jättefint i kopplet utan att dra. Jag hade satt fast 1,10-kopplet i midjebältet och höll bara upp det med ena handen för att det inte skulle hänga ner och slå mot Iris ben så hon sprang i helt slakt koppel.

Kom till ett ställe där jag kände att jag kunde släppa henne lös och var beredd på att hon skulle ta i alla fall ett litet glädjeskutt framåt i ögonblicket jag kopplade loss. Men tydligen har vår träning på att springa lös gett resultat för i samma ögonblick som jag böjde mig ner för att haka loss kopplet så tittade hon bara upp och tog kontakt i några sekunder men sen fortsatte hon bara springa i exakt samma tempo på exakt samma position på en väg vi aldrig sprungit på förut! När en bil kom åkandes mot oss kunde jag lugnt springa på och enkelt koppla henne i farten när vi närmade oss möte.

Vi mötte en hund och Iris tittade nyfiket efter vid mötet men inget tokdrag och helt tyst. Jag var så flåsig just då att jag bara klappade händerna två gånger, det räckte för att bryta och hon kollade upp på mig i stället.

Långt sprang vi också, när vi vände hemåt hade vi sprungit nästan 6 km och jag kände mig fortfarande pigg! På väg hem fick vi möte med cykel och traktor och några bilar och Iris var så duktig, så duktig att jag plötsligt bara skrek rakt ut efter ca 8 km ”Jag har världens bästa hund!!” Iris blev glad över mattes glädjetjut och vi tog lite hopp- och kramfest i farten.

Väl hemma stannade runkeeper på 11,65 km och det var inte bara Iris som hade krafter kvar i benen och ville springa mer när vi kom hem, jag kände likadant! Hurra!

12 svar på ”Bästa hunden ska få en väst eller tre!”

  1. Hej!

    Jag har en Hurtta polar väst till min ridgeback, den sitter kanon och inga skavsår alls, gillar att dragkedjan är på ryggen, MEN jag köpte även jag en väst på clas ohlsson som han kan ha när han är bland andra hundar om det råkar bli en tass hit eller dit så gör det inget om den förstörs,

    Saken jag ska komma till är att på förpackningen till clas ohlssons västen stod det att den endast klarar 25 tvättar sen kan dom inte garantera reflexen längre, helt plötsligt kändes det som jag slängt 300 kr i sjön på hurttas väst. :-(

    1. Åh va bra med lite utvärdering på grejjerna! :yes:

      Polarselen värmer ju lite också så den tänkte jag nog bara ha om vi skulle springa när det är kallt. Men menar du att det var clas ohlson-västen som bara höll 25 tvättar? I så fall är det ju jättebra att du har en hurrta som håller längre ?:-)

      25 tvättar låter mycket tycker jag. Eller så är det jag som är slarvig och aldrig tvättar mina hundtäcken… :-p

  2. Som jag fattade det så håller inte reflexen mer än 25 tvättar sen är den inte lika säker, och reflex som reflex eller? nu menar jag själva reflexbandet på både clas ohlsson och hurttans väst.. ?:-)

    OM så är fallet är det ju skitpissigt att det inte håller för mer än det, men jag har även en lortgris så jag tvättar ju täcken och västar ofta..

    men jag läste ngnstans att reflexer håller i tre år sen måste dom bytas ut, jag trodde dom va ”för evigt” så att säga.

  3. Vilket härligt glatt och peppande inlägg!!
    Grattis till världens bästa hund och denns mycket duktiga matte! Antar att det inte är medfött ;)

    Angående reflexerna så har de en viss ”hållbarhetstid”, ingen reflex håller inte hur länge som helst- inte ens reflexerna i hårdplast (med säkerhetsnål och snöre som vi människor använder i ”100 år”) och precis som allt annat slits de i tvätten. Jag brukar testa av mina reflexer ett par gånger per säsong genom att sätta/lägga dem i mörket och lysa med ficklampa på olika avstånd. Ett enkelt sätt att kolla säkerheten.

    1. Smart ficklampa-prov. :yes: Det borde man ju som sagt göra varje år när det börjar bli mörkt ute.

      Jag vil ha västarna lika mycket för neonfärgerna som för reflexernas skull. Vi springer ju sällan i mörker. Men jag vill så klart att vovvarna syns tydligt i både ljus och mörker.

  4. Härligt! :) Jag tränar ju med en dobber! Han var underbar på Draghunds SM i helgen. Jag var och hjälpte hans ägare att rasta honom och passade på att social träna. Helt underbar! Vilken känsla!! ^^

    1. Åh va avis jag blir på dig som var på SM i helgen, Det hade varit grymt kul att vara där och kolla, särskilt på de dobermann som var där! :))

  5. Hej!
    Ett tips om du inte redan köpt västarna! Det kommer en ny kollektion i höst och den är hur snygg som helst :drool: Har redan en lååång lista på vad jag ska köpa :yes:

    1. Matilda, tack för tipset!! :yes: :yes:

      För jag har ju inte köpt västar ännu, de var på rea på några sidor på nätet men sen märkte jag ju att de var slut i de storlekar jag vill ha! :( Men då kanske det var bra nu då! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *