Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lektion 1A i märgben – Livet med dobermann

Lektion 1A i märgben

Vi har ju en söt liten granne som gillar att vara med här inne på min tomt och hjälpa till och kasta boll med Iris, hon har varit med på bloggen många gånger förut. Nu har hennes söta lillasyster blivit så stor att hon också vill vara med.

Nu när det varit varmt och vårigt ute har vi fått många besök av de små blondinerna. Eftersom våren också innebär märgbenstugg på gräsmattan höll jag märgbenslektion 1A med båda flickorna.

Lektionen gick ut på att när hundarna äter på sina ”gnageben” så får man gärna titta men INTE röra. Vi övade praktiskt också. Först tittade vi på (men inte rörde) Lina.

Efter det gick vi bort till Iris och gjorde samma sak. Iris bara viftade på svansen.

Inte för att jag tror att mina hundar ska göra något, från dem ska vem som helst kunna ta vad som helst när som helst ur deras munnar. Det har bara att göra med att flickorna är så små och att andra hundar de möter kanske inte alls funkar på samma sätt.

Flickorna var väldigt duktiga och jag är så glad att mina vovvar får träffa dem så ofta. Iris har haft lite svårigheter här i början med att inte spontanpussa lilla lillasyster i ansiktet när hon känt för det. För att inte tala om hur många gånger hon svischat förbi lilla gumman i olämpligt hög fart.

Iris har med andra ord fått öva rätt mycket på pussförbud och att hålla sig på lite avstånd från lillasyster. Det går bättre för varje dag!

Storasyster har däremot blivit så stor nu att jag låter henne leka med Iris utan att jag går efter hela tiden. Hon springer runt på gräsmattan och Iris lufsar efter med bollen, de är söta tillsammans.

Ett svar på ”Lektion 1A i märgben”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *