Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 1,20 är inte dobermannsäkert…. – Livet med dobermann

1,20 är inte dobermannsäkert….

I dag hägnade vi in delar av tomten med 1,20 m högt stängsel. När vi var klara utbrast jag lyckligt hur skönt det var att hela tomten nu äntligen var inhägnad igen.

Tror det hann gå en minut efter att jag sagt det innan Iris såg en av grannens katter och likt ett rådjur studsade över staketet och började jaga katten! För andra gången i sitt miserabla hundliv jagade hon utan att bry sig ett smack om att matte hade synpunkter.

Jag sprang runt huset och fångade henne till sist på grannens gräsmatta. Då var jag inte glad och ledde hem henne i örat på enklaste sätt. Väl inne på tomten igen la jag henne och lät henne ligga i någon minut så alla hann samla sig lite igen, både husse och jag var väldigt upprörda.

När jag kände att jag inte var kvar i ”slakta hunden”-mode längre så sa jag åt henne att följa med så gick vi bort till den delen av staketet där hon studsat över. Där satte jag mig och klappade om henne men var tydlig med NEJ när hon lyfte blicken för att spana efter katten igen.

Mer än så klarade jag inte av just då eftersom jag kände själv att jag fortfarande var arg och då är det ingen mening att försöka göra något vettigt. Så jag släppte in hundarna och sedan fixade husse och jag det sista på tomten innan vi också gick in.

I vanliga fall brukar Iris skälla om hon ser oss ute på tomten och inte får vara med men nu såg vi hur hon låg i soffan helt still och bara tittade på oss.

När jag kom in igen hängde Iris svans, något den aldrig gör i vanliga fall. Uppenbart att hon hade koll på den dåliga stämningen.

Så nu är det träning, träning, träning som gäller. Det ska inte jagas en katt en enda meter någonsin igen.

8 svar på ”1,20 är inte dobermannsäkert….”

  1. Det heter ” som katt och hund ” av en orsak !! Tror du att hon kan släppa kattjakt nu när hon fått prova på det ?

    1. Hon har jagat en katt förut, skillnaden är att då har jag ropat på henne och så har hon kommit tillbaka.

  2. O jäklar, våra hundar skulle aldrig aldrig ens prova att hoppa ÖVER vårat 1,20 Gunnebostaket, det är ju superhögt!
    Vi har övertränat skvallerträning på Qilaq tror vi, då han inte ens längre knappt skvallrar utan bara struntar i rådjur, katter osv. Han har heller aldrig lyckats jaga men jaktintresse ser man att han har..! :)

    1. Va skönt!

      Jag har vetat länge att Iris kan susa över, hon har bara inte gjort det ändå. Men uppenbarligen så har vi inte tränat nog på att man inte får hoppa över, inte tränat nog på att man inte får jaga katter och inte tränat nog på inkallningar no matter what… :(

  3. Vi bytte vårt staket till ett högre och tänkte, skit ner dig att du kommer över. Jo då visst har hon flugit över.
    Flyger även över hos kompisen även om vi parkerat bil eller husvagn för just den biten hon flyger över, så kommer hon över.
    I huset funderar jag på att ha staket med tak ;-)

    1. Vilka flygande vovvar vi har! Dåligt flyg…

      Det får bli nästa projekt här hemma, lägga tak över hela tomten! ;)

    1. Grannens hus är till salu så katterna kanske flyttar snart. Oavsett så ska vi införa stränga kattregler i huset nu. Tyvärr hjälper ju inte Lina till ett dugg på den fronten. :struggle:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *