Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Utanför mitt fönster – Livet med dobermann

Utanför mitt fönster

Vi har rätt så stora fönster i köket och vardagsrummet. De börjar ända nere vid golvet och jag brukar kalla huset för ”akvariet” pga rutorna.

De gör ju även att hundarna ser precis ALLT som händer där ute på tomten, ja förutom när det är mörkt ute. Trodde jag ja…

Uppenbarligen finns det ju små typer som inte förstår bättre än att ta skydd av mörkret för att slippa bli upptäckt av hundarna.

Mr Padda trilskades med att gå så nära rutan han bara kunde och Iris var den som upptäckte honom. Iris gjorde inte någon hemlighet av sin upptäckt och snart hade hela flocken sett honom där han sakta men säkert tog sig framåt.

Iris blev arg: Dra åt fanders, det här är mitt hus, mitt fönster, du hör inte hit, dumma padda!

Däremot gick det att säga åt Iris att hon skulle gå och lägga sig och glömma paddan. När han till slut försvann ut ur hennes synfält så verkade hon nöjd med det och la sig och sov i soffan.

Lina däremot blev inte lika arg utan mer frustrerad, krafsade på rutan och tyckte att det var dumt att hon inte kunde nudda honom eller nosa på honom. Dessutom kunde hon inte glömma paddan! I över en timme låg hon i soffan och gav ifrån sig små gnyl över att paddan varit därute. Helst hade hon väl vankat runt och sett miserabel ut men där fick det vara nog, det kunde jag i alla fall förhindra! Ljuden gick inte att få stopp på…

Själv var jag bara fascinerad över paddans bubbliga hud och långsamma gång och tog bilder på honom.
Därför var det med väldigt stor förvåning som jag märkte att det rörde sig utanför fönstret nyss och jag såg hur grannens katt gick längs fönstren, nästan lika långsamt som paddan dessutom! Det är samma katt som Iris jagade häromdagen och jag trodde hon fattade bättre, ska inte katter vara smarta?

Katten märkte hur jag rörde mig i soffan och jag trodde att den skulle försvinna så där fort som bara katter kan. Men inte då! Katten satte sig ner för att kolla vad jag gjorde här inne.

Jag fipplade med telefonen för att hinna ta en bild och hoppades att Iris, som sov vid mina fötter, inte skulle vakna under tiden. Hann ta tre bilder innan Iris började undra vad jag gjorde och lyfte på huvudet. Då vågade jag inte chansa längre utan gjorde mitt bästa jaga-katt-move från soffan och katten försvann utan att Iris hann se den.

Kan inte både katt och padda hålla sig härifrån?! Katten bajsar i mitt jordgubbsland och paddan dör förr eller senare om han stannar här inne på tomten.

8 svar på ”Utanför mitt fönster”

    1. Ja och han spretade med de små fingrarna när han gick också! Nästan så man hörde ljudeffekt bara av att titta på det!

    1. Gillar ni paddor eller mer som vårtecken? Jag kanske kan tipsa herr P om att er adress är bättre än min? ;)

  1. Det finns medel man kan köpa och spraya på gränser dit du inte vill ha katter – vet inte om det funkar, men kan ju vara värt att prova. Även om jag tror att kattbajs är jättebra som gödsel ;) är det ju inte vidarae trevligt att sätta fingrarna i :D

    1. Jag trodde Lina var vårt antikatt-medel…

      Jag har inget emot bajset så men jag tycker det är äcklig när hundarna äter upp det. :(

  2. Lustigt att katten kom tillbaka. Kan den vara smart nog att fatta att hundarna är inomhus och dessutom vara full av självförtroende när det övertygelsen att kunna springa ifrån Lina och Iris? Man vet aldrig med katter!

    1. Hon är nog smart lilla lurviga katten. Har örnkoll på när hundarna är inne och ute. Jag vill att hon ska vara lite mer bortskrämd hela tiden liksom… :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *