Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Läger! – Livet med dobermann

Läger!

Nu är Iris och jag hemma igen efter att ha tillbringat helgen i en stuga norr om Göteborg. Åtta dobermann och två staffar har tränat i skog och mark hela härliga och soliga lördagen och söndagen.

Iris kropp är skendräktig och hon ville inte leka med några av hundarna förutom sin mamma Jamaika som också var där.

I lördags började vi med att spåra. Annika och jag la spår där vi gick de första 20-30 metrarna tillsammans innan vi delade på oss och gick åt varsitt håll. Sedan möttes vi och korsade varandras spår på ett annat ställe lite längre bort.

Iris tog början utan problem men där spåren korsade varandra snurrade hon väldigt mycket hit och dit. Till slut satt spårlinan fast lite överallt och jag bad henne därför sätta sig så jag kunde reda upp snöret innan vi fortsatte.

Visade henne på spåret och hon satte av direkt, rakt över den bäck dit vi skulle. Bara det att spårlinan satt fortfarande fast lite, lite runt ett träd och precis när jag skulle skutta efter tog linan tvärstopp och jag hamnade med båda fötterna i bäcken, plums och blöta skor!

Iris hittade alla fem pinnarna och spårslutet som till hennes stora förvåning och glädje bestod av färskfoder!

I lunchpausen fick Iris premiärsimma i sjön. Jag ville inte lura ner henne genom att kasta en boll men när hon på eget bevåg gick ner i vattnet och simmade ett varv runt bryggan så fick hon simma efter lite bollar också. Iris fick även hämta några bollar som hamnade för långt ut för att de andra hundarna skulle hämta dem. Bollräddar-Iris.

På eftermiddagen körde vi uppletande. Iris fick leta upp fem saker i den första rutan som jag varit med och vallat. Det gick väldigt bra och hon jobbade fin-fint, jag fick in alla fem sakerna.
Vi körde ett uppletande till i en annan ruta något senare och då märkte jag att Iris var lite mer ofokuserad. Tydligen blir de lite trötta i skallen efter ett tag även om benen kan springa hur länge som helst…

På söndagen körde vi sök, eller ja alla utom Iris och jag. Vi tränade lite lydnad och bet i skyddsärmen istället.

Innan det var dags att åka hem passade jag på att ta lite familjebilder eftersom både Iris mamma och syster var med i helgen. Iris till vänster, mamma Jamika i mitten och syster Myra till höger.

6 svar på ”Läger!”

    1. Det var jätteskönt att hela helgen BARA få göra det som är skojjigast av allt, vara hundnörd! :-))

    1. Ja det är Iris på alla bilderna. Vi är ett gäng som hyr en stuga i skogen och sen umgås vi, tränar hund och pratar hund hela helgen! Rekommenderas varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *