Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Skogssöndag – Livet med dobermann

Skogssöndag

I går åkte vi till skogarna i Ljungbyhed, igen! Sök och uppletande blev det i värmen.

Jag var figge åt lilla Kira och hon är en mästarinna på att skälla högt, ljudligt och länge! Jätteduktig. Hon är även väldigt duktig på att inte hoppa eller studsa på en när man ligger där i skogen och blir hittad. Hon hittar och nosar lite snabbt på sin höjd och sen sätter hon igång och skälla.

Iris gör av med nästan lika mycket energi på att hon vill ut ur bilen och in i skogen när hon väntar på sin tur. Hon verkar tycka att skogsaktivitet är lika kul som att bita i skyddsärm.

Som grädde på träningsglädjemoset så låg husse gömd ute i sökskogen och när Iris hittade honom lyckades hon med konststycket att inte bara ta sig in i hans gömställe utan även klättra in innanför tröjjan på honom där han hade bollbelöningen. Det såg väldigt roligt ut när hela gömstället började hoppa och skaka.

Efter att Kira och Iris kört sök så fick Lina vara med och grilla korv. Alla gjorde de aktiviterna som passade dem bäst helt enkelt. Lina var jätteduktig hon också! Hon tiggde fint och när hon inte fick tillräcklig respons så la hon upp tassen för att påminna om att det var dags att ge henne korv.
Efter korvgrillning var det dags för uppletande. Gänget la ut fyra saker till Iris i rutan och hon hämtade tre rätt så fort och tog lite längre tid på sig att hitta den fjärde.

Den fjärde grejjen hon letade efter var typ den enda där hon inte sprang som en tok runt och letade och faktiskt hade ett bättre tempo. Tror visserligen det berodde mer på värmen/trötthet än att Iris tog ett moget beslut att leta mer noggrant.

Det är kul med skogen, just nu tycker jag att allt är roligare än lydnad och det är lydnaden jag anmält oss till på rikslägret. Hmmmm… hoppas att jag hinner skaffa lite nytändning tills dess.

Stackars lilla Lina tänker ni som bara fick grilla korv och inte springa i skogen? Hon har precis varit ute och sprungit milen med husse i dag eftersom hon bara strosade lite kring grillplatsen i går.

4 svar på ”Skogssöndag”

    1. Ja visst har hon fint täcke!

      Jag gillar skogen även när den inte innehåller hundar. :) Så med är det extra bra av allt kan man säga!

  1. Men du! Kör på svenskbrukset!:-) Då lovar jag att lägga ett elitspår åt dig och Iris när ni tagit er dit… med upptagsruta och hela köret!;-) He he he… :evilgrin:

    1. Motivation för fortsatt träning; gå Majas elitspår! :yes:

      Skydd vore faktiskt väldigt kul att träna, problemet är väl mest att hitta en skyddsgrupp som är bra och där jag får vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *