Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ett låst bakben – Livet med dobermann

Ett låst bakben

I dag blev det sommar igen. Jättevarmt och soligt, vi passade på att vara ute hela dagen.

Iris och jag tränade på gräsmattan, dels på läxan till kursen, dels klurade jag lite på fjärren efter att ha inspirerats av Eva och Vega häromdagen.

Låser Iris bak- eller frambenen i förflyttningarna, vad är snyggast och går det att lära om? Jag funderade lite på hur man skulle göra i praktiken för att lära om, typ sätta framtassarna på en planka och klicka in det och sen förflyttningar på det? Bestämde i alla fall väldigt fort att vi inte ens skulle fundera på att lära om.

Nu var det jättelänge sedan vi tränade på fjärren så jag var tvungen att filma lite för att se hur det verkligen såg ut från sidan. Vi tränade många korta pass i dag och jag filmade tre av dem:

Vi måste träna bort det där kravlandet mellan sitt och ligg. Och på filmen ser jag att Iris låser inte båda utan bara ETT bakben, det andra rör sig lite det också. Hmmm räknas det?

4 svar på ”Ett låst bakben”

  1. Mycket klokt att inte lära om något som redan fungerar tycker jag!

    Från STÅ till LIGG är bakbenen låsta dom flesta gångerna :-D
    Bara att träna på och försöka se bakbenen bättre (kanske med en spegel från sidan)

    1. ”Fungerar” är ju att ta i men inte kommer vi att ägna tid till att lära om, bara kul att klura på hur man hade gjort! :)

  2. Betygsmässigt så spelar det ingen roll så länge hunden inte flyttar sig från platsen. Det finns dem som kör att hunden får röra alla ben men att manken ska vara stilla… På Axxa har jag lärt in att vänster bakben alltid ska vara stilla, resten får hon röra på. Detta för att hon ska ha lättare att hålla balansen och vänster ben var mer stilla än höger och då premierade jag det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *