Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Grindar! – Livet med dobermann

Grindar!

När vi hägnade in även framsidan av huset så hundarna fick tillgång till hela tomten hade vi inga grindar på framsidan. Vi var tvungna att köra en nödlösning till grind för att hundarna inte skulle lämna tomten och springa ut på gatan.

I dag fick vi upp de grindar vi beställt och nu är de fast och på plats! Åh så skönt det är efter att ha slagis i två månader med nödlösningen (syns på bilden nedan till vänster) varje gång man skulle in eller ut från tomten. Från jobbigt staket som fastnade i allt till rejäla smidesgrindar som går igen av sig själva när man släpper dem, jag är galet nöjd.
Lina var den enda av hundarna som tittade på när grindstolpen gjordes fast i marken och la märkte till skillnaden. Iris var för upptagen med att låta den blonda killen som syns på kortet ovan kasta boll till henne tills hennes tunga hängde som en slips i mungipan.

Den andra grinden sitter närmare huset och groventrén.

Jag älskar varje litet steg mot hundsäkrad tomt. I början var det bara en fråga om att hålla kvar hundarna på tomten men nu börjar det bli fint också. Nästa steg är att sätta upp något mer permanent vid sidan av grindarna också.

6 svar på ”Grindar!”

  1. bättre sent än aldrig!! – tusen tackar för ditt mail ang inkallningsövningar. du mailade mig om hur du gjorde med en av dina hundar som inte kunde vara lös förut.

    jag har tränat och gjort som du sa, det har gett jättemycket resultat nu! hon kan fortfarande inte vara 100% lös i skogen, men med långlinan går det utmärkt så länge det inte hoppar en hare eller rådjur precis framför oss :D

    min ena hund, azi dog för 2 månader sedan snart… så nu är jag på valptankar. ska inte skaffa inom 1-2 år förräns jag har mer ordning på tyra. men jag är inne på dobermann faktiskt.

    så jag är nyfiken vad är din erfarenhet och råd till de som funderar på dobermann? vad är skillnaden mellan tik och hane?

  2. Wow, vilka snygga grindar.. Är dom specialbeställda?
    Haha Du kan ge tomat till henne sålänge de är övermogna – då är det till och med supernyttigt men inte i för stora mängder!
    Jag brukar ge min ena hund majs, men majs kan öka stress hos hund så min hane som är oerhört stressad får inte något med majs i. Sålänge du inte märker att någon utav hundarna mår dåligt utav grönsakerna du ger så spelar det ju ingen roll!
    Men morötter är superduper att ge dom som tugg, mina tål inte ben om det inte är helt ”rena” ben med kött på och likande så då får de alltid morötter att tugga på :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *