Iris beter sig

I dag har vi träffat unge herr Nemo och hans husse för lydnadsträning i solen på klubben. Fast vi började med att rasta våra djur och eftersom Nemo är en spoling som inte fattar så mycket vuxensaker ännu fick han vara lös tillsammans med löp-Iris.

När vi sen gick upp till klubben busade och kampade han jättemycket med sin husse. Det var inte många tassar på marken när de höll på som mest. Han gillar sin leksak!

De tränade på ingångar och sitt/ligg/sitt kvar och så gjorde Nemo några sökövningar också.

Iris och jag passade på att låna fem nyfikna hästar när vi tränade. Gräset på ena sidan staketet är hage, på andra sidan är det klubbens träningsplan. Så vi gick längs staketet och övade. Bra hästar som bara stod och kollade på!

När vi hade tränat klart och jag sa ”Tack för hjälpen hästarna” och skulle fota dem, då var de dåliga hästar och började gå åt alla håll.

Annars övade vi på kursläxan och körde några lydnadsklass II-hopp.

När vi tränat klart och mest satt i gräset och beundrade våra hundar (som satt fast i koppel i hindret) gick Nemo fram till Iris och ville nosa på henne. Jag förväntade mig att Iris skulle skälla ut honom då hon inte gillar att leka när vi är på träningsplanen.

Istället började Iris bete sig. Märkligt! Hon ville att Nemo skulle nosa på henne! Hon ville att han skulle pussa på hennes nos och när han gjorde det såg jag till min förskräckelse hur Iris svans liksom per automatik vek sig på ett märkligt sätt! (Kolla bilden nedan t höger!)

Hallå Iris! Du gillar inte killar! Du gillar ingen annan än matte, har du glömt det?!

Tydligen hade hon glömt det, tydligen gillar hon yngre killar, tydligen är hon rätt lättflirtad.

Nu är det ju både första och sista gången de där två får vara tillsammans när Iris löper men ändå, det hela var traumatiskt! Inte ens när Nemo försökte tvätta Iris lite på hundsnippan så hade Iris några invändningar! STOPP!

Som tur var så var det lätt att bryta hela svansvikarhånglet genom att fråga om hon ville träna istället och det ville hon direkt! Jag pustade ut, helt förlorad var hon inte.

Nedan Nemo i solskenet, tydligen ovanligt snygg för sin ålder (7 månader) enligt Iris.

4 svar på ”Iris beter sig”

    1. Ja uppenbarligen duger han men jag tycker att han är lite ung. De får gärna tycka om varandra hur mycket som helst men gärna nöja sig med att hålla tass eller något i fortsättningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette