Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris och klickern kan visst – Livet med dobermann

Iris och klickern kan visst

I kväll var det kursdags igen, klick-klick!

När instruktören sa att vi skulle klicka när hunden självmant och utan att vi sa något växlade mellan sitt, ligg och stå tänkte jag faktiskt ”Detta kommer inte att gå” men jag är glad att säga att det gjorde det visst!

Det räckte att jag hittade ett sätt att stå på med händerna lite slappt framför magen så fattade Iris att hon inte skulle in till min vänstra sida. Sen tog det inte lång tid innan hon växlade så fint mellan sitt och ligg och (när jag väntade ut henne lite) stå.

Däremot är det svårt att vara matte tycker jag. Min mun vill hjälpa henne och säga kommandon. Jag vill berömma och prata med henne, särskilt när jag vet att hon redan kan eller hur man nu ska uttrycka det. Rent psykologiskt dock för Iris verkade då inte ha några problem med övningen!

När jag väntade ut henne så började hon pipa lite men fortsatte testa att växla mellan sitt och ligg med samma fokus på mig hela tiden. Det är väldigt kul och intressant att få sina ”detta kommer inte att gå”-tankar motbevisade så där. Nyttigt.

Den här gången hann jag även vara med på teorin efter träningspasset. (Förra veckan var jag tvungen att åka och jobba så jag fick åka efter halva tiden.) Som vanligt är det nästan lika lärorikt att bara sitta och lyssna på vad de andra kursdeltagarna frågar om och tänker.

Viktigast av allt, jag köpte BK-fika! Det är banne mig bara i hundsammanhang som jag äter chokladboll så där!

7 svar på ”Iris och klickern kan visst”

  1. :yes: :yes: Bra Madeilene då får du en hund som tänker själv , klickar Tindra när hon själv bjuder på ett beteende , att hon sen i sín iver ibland kan få för sig att dansa lite på bakbenen tar vi med ett
    :-D all träning går så mycket lättare

    1. Ja, klickern är bra! :D

      Klickade på länken till er hemsida, det är ju själva tusan att jag inte har besökt er butik ännu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *