Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bästa kilometer-kompisen – Livet med dobermann

Bästa kilometer-kompisen

I går sprang Iris och jag en sväng. Det blev inte en så lång sträcka, 6.6 km men huvudsaken var att komma ut då vi rört på oss så lite de senaste dagarna. Hyfsat fort gick det också med tanke på den sista tidens formsvacka. Jag hade inte tid att tänka på om jag var trött eller om det var jobbigt för jag hade så mycket annat att tänka på, det blev en riktigt bra runda på många sätt.

När jag kom hem kollade jag hur långt jag har sprungit i år. 360 km har jag kommit upp i än så länge och jag har haft hund med mig på alla rundorna. Eftersom husse också har sprungit rätt mycket har nog båda hundarna sprungit ungefär lika mycket. Nu siktar jag på att springa 400 km innan året är slut.

Om vädergudarna är goda och jag får snö här nere så blir det några hundra kilometer på skidor också. Hoppas! Jag vet jag att jag åkte 367 km skidor de två sista vintrarna innan vi flyttade till Skåne.

Det är en av höjdpunkterna med att ha dobermann för mig, alla sköna löprundor och skidturer där jag alltid haft sällskap och som delvis är vad som fått mig att springa/åka så mycket!

4 svar på ”Bästa kilometer-kompisen”

  1. Kanske en dum fråga men hur gör man egentligen när man springer med sin hund? Har provat ett par gånger men så fort man börjar springa vill han vara framför mig och dra (vardagsfoten är kanske inte vår paradgren direkt) och allt fokus går till att hålla reda på hunden. Har du några tips? :-D

    1. Mina hundar har en bättre position när vi springer än när vi promenerar, fick Iris välja själv så skulle hon också ligga längst fram hela tiden kan jag säga! Men hon får inte dra när hon springer med halsband och koppel, bara när hon har sele på sig.

      Sen har jag ju tikar också, de är ju mindre och lättare att hålla emot och när vi springer. Jag har lättare att hantera ett utfall när vi springer än när vi går (rent kraftmässigt alltså).

      Jag har ett rätt kort koppel (1,10) som jag har satt runt midjan i en ögla, det blir ungefär 40-50 cm koppel för henne att springa i så då finns det inte så många andra ställen att springa på. Sen har jag ju ont i ett knä så drar hundarna det minsta så kan jag inte springa med dem, antar att det gjort mig väldigt konsekvent i träningen…

      Iris får ibland springa lös och då tränar vi ännu mer på att hon ska springa vid sidan, så vid det här laget har hon rätt bra koll på att det är vid sidan hon ska vara när vi springer.

      Lycka till med springandet!

  2. Jag testade och springa några gånger med alla tre hundarna.
    Ville tvinga mig själva att tycka om de (det gick inte)

    Alla tre hundarna travade direkt fint på min vänster sida, :O
    Det va precis som att dom sa” äntligen promenad i våran takt”

    1. Så är det nog ja, spring-takten är mycket närmare tempot som hundarna skulle hålla om de fick ta sig någonstans på egen tass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *