Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermanntidning och dobermanntidning – Livet med dobermann

Dobermanntidning och dobermanntidning

När vi var hemma hos Nemo häromdagen fick jag låna en tidning av hans husse Fabian. En Dobermanntidning som han hade fått från USA.

Jag hade inte särskilt höga förväntningar på den faktiskt men kunde rätt snabbt konstatera att bara bilderna i den räckte för att jag skulle tycka om den. Kan ni tänka er, en hel tidning i färg 100 sidor tjock med bara idolbilder på dobermann.

Sen var det innehållet, vad handlade den om? Även där blev jag positivt överraskad faktiskt. Alla artiklarna handlar ju bara om dobermannspecifika ämnen. Problembeteenden som barking, biting, jumping osv men ingen som påstår att du har en hopplös hund eller inte borde få gå kurs för att du har den livligaste hunden utan tips på hur man ska lära bort dessa busigheter.

Och det är svårt att inte bli glad över rubriken ”sporting superstar” med en efterföljande artikel om att alla dobermann behöver fysisk aktivitet och förslag på hur och vad man kan träna. (Allt från agility till schutzhund). Fullt med bilder på dobermann som flyger över hinder och genom tunnlar.

Däremot är hela tidningen skriven för någon som just skaffat eller intresserar sig för rasen, jag lärde mig inget nytt av att titta i den. Det mesta är på dagisnivå. T ex problem; vad göra om din valp sätter sig och kissar på valpkursen. Förslag på lösning; rasta hunden innan träningen, ge den inte så mycket vatten precis innan.

Bäst gillade jag att inte alla hundar på bilderna i tidningen hade plastikopererade öron och stackel runt halsen. Tvärom var det rätt mycket bilder på okuperade hundar och fina färgglada halsband i tyg.

En artikel om hur träna och vad tänka på när man tar en omplacering eller rescue dog tyckte jag också innehöll många klokheter. Tips på klickerträning och mjuka metoder samt en uppmaning att alla som har dobermann ska anstränga sig för att vara goda representanter för rasen. Kul.

Åkte till posten i dag och hämtade ut SDK-tidningen som nu kommit och bör landa hos medlemmarna snart antar jag. Plötsligt kändes den 32 sidor tunna medlemstidningen i svartvitt lite futtig i jämförelse. Jag vill också göra tidning helt i färg på 100 sidor med feta annonser.

2 svar på ”Dobermanntidning och dobermanntidning”

  1. Men så är de ju också amerikanare… Där borta tycks man ju inte ens fatta att hundarna måste rastas varje dag! Minns några gånger man sett på Ceaser Milan på tvn och han frågat sina kunder hur ofta de går koppelpromenader med sina hundar ”2 gånger i veckan typ”. Kanske därav dagisnivån? Hoppas de kommer upp i grundskolenivå snart ;’)

    Mycket roligt att de hade med så mycket bilder på okuperade hundar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *