Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ny kvällsvana – Livet med dobermann

Ny kvällsvana

Allt sedan Iris fick ett litet äpple en kväll förra veckan så har hon kommit på en helt ny, egen vana: äta kvällsäpple.

På bilderna nedan är det bara äpplen kvar men det spelar ingen roll om vi försöker gömma de åtråvärda runda under annan frukt, Iris känner så klart att det luktar äpple ändå.

Varje kväll vid 19-tiden går hon fram till bordet, börjar stirra på frukten. Hon varavar det med att stirra på oss, pipa lite, stirra på äpplena igen. Tycker hon inte att vi märker att hon stirrar eller får vänta för länge på uppmärksamhet så sätter hon upp tassarna på bordskanten och sträcker fram sin nos och luktar på ett äpple.
21jan13
Min hund styr mitt fruktliv och Iris får nästan alltid ett äpple så vi ser till att belöna och befästa ordentligt här hemma.

Det konstiga är att hon aldrig tar ett äpple själv, inte ens när vi är hemifrån och hundarna är ensamma hemma fast hon kan. Alltid något.

14 svar på ”Ny kvällsvana”

  1. Det är sådana här händelser som får mig att älska hundar :-) Min hund har lärt sig att ”kvällskex” ska man ju ha. Varje kväll precis innnan jag släcker lampan stirrar hon stint på mig från korgen. Ifrån början var det en muta för att hon skulle lära sig att ligga i korgen om natten. Men hon lärde sig inte bara det utan att det ingick ett kex också.

  2. Hej.
    Nu är det så här att efter att ha följt din blogg i ett år har jag och min sambo blivit ännu mer intresserade av att skaffa dobermann, dock är vi väldigt osäkra. De passar mig som kommer ha ett aktivt jobb som friskvårdare / massör – idrottsmassör. Förmodligen egenföretagare. kommer finnas massor med tid. dock är jag osäker på vårt hem. Vi köpte hus 2010 som vi har totalrenoverat. allting är nytt och fint. vi har ännu inte flyttat in men planerat till sommaren. de är på 80 km2. stort vardagsrum. stor toalett. mindre kök, lagom hall och jättestort sovrum på ovanvåningen. planerar en utbyggnad till barn under 2014-2015. är bara osäker, kräver hunden mycket plats? är rätt att den store fyrbente känner sig trängd. vad tror du?

    med vänlig hälsning från en tvensam hannah.

    1. Jag bor i en stor 2a på 75 kvadrat med min dobbiskille och jag tycker inte att det är för litet. Han har sina favoritplatser där han gillar att vara, bl.a i sin bädd eller uppe i soffan. Sedan har jag ett rätt stort vardagsrumsgolv som vi kan träna på, funkar finfint. :-)) Min kille är iaf. ingen ”slita-släpa-runt-en-massa-hund”, så tror nog att det ska gå bra för er… :yes:

    2. Innan vi flyttade till huset så bodde vi med våra två hundar i lägenhet på typ 75 kvm och jag har flera vänner som bor i mindre lägenheter med sina hundar. Så utrymme har ni ju utan problem.

      Att bo i hus innebär ju även för hunden att det finns en tomt som man kan vara på så det blir nog bra.

      En dobermann inomhus tar liten plats. De kryper i hop och sover. :ZZZ:

  3. Haha, underbart! Min Gaia vill ha allt jag sätter i mig – även kaffe. Det verkar vara en princip liksom, ”kan du kan jag” :)

    Tack för en jättefin och läsvärd blogg förresten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *