Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Spår, sök i björken och lydnad – Livet med dobermann

Spår, sök i björken och lydnad

I går träffade vi Kira och hennes husse för att träna. Vi började med att åka ut till fälten under stora kraftledningarna och lägga spår. Det fina vädret gjorde att alla rådjur och harar var ute och vår-skuttade på fälten också, maximal störning som inte var helt välkommen kanske.
12mars13
Det var skönt att sitta i solen en timme och prata hund och beundra snödropparna innan vi gick spåren i alla fall…
12mars13.2
När det sen var dags att gå Iris spår såg jag hur två harar gjorde sitt bästa för att rulla runt i gräset ungefär där Iris andra apport låg. Jag hade redan ont i skallen när vi skulle gå spåret och jag kände lite att detta får gå som det går.

En pigg Iris vindade mycket både hit och dit men hittade sin första apport i form av snusdosa med hundgodisar i. Efter en vinkel var vi sedan på väg mot hararna. En av dem låg dessutom kvar och trycke i gräset och jag bad en liten bön till hundgudarna att den skulle ligga kvar så kanske, kanske Iris bara skulle känna doften av den och inte bry sig mer än att hon spårade på. Icke, haren låg och tryckte tills vi var i jämnhöjd med den, då hoppade den upp och iväg som en raket. En väldigt glad överraskning tyckte Iris och jag kan säga att den inkallningen hade jag kunnat se mig om efter i stjänorna, Iris tolkade det som att haren var till henne i hennes spår. Inte nog med det, en hare till som måste ha legat på samma ställe sprang upp och i väg åt ett annat håll.

Efter det ägnade vi en halv minut åt att spana efter harar innan Iris var samlad nog att knata vidare. Själv visste jag inte längre var jag hade gått eller inte men Iris hittade en leksak, en dosa till och en kamptrasa så vi fick med oss alla sakerna hem i alla fall. Hon gav inte upp hoppet om att haren skulle komma tillbaka dock och spanade som tusan.

12mars13.1 Efter det åkte vi hem till mig och körde otippat lite sök på tomten! Jag gömde mig i cementgrejjen längst ner i hörnet på tomten och Kira hittade mig och skallade så fint ner på mig tills husse kom.

Sen klättrade jag upp en bit i en av våra björkar och försökte bli ett med trädet. Kira hittade mig och satt under mig och voffade lika fint uppåt. Duktig Kira fick sedan fri lek på tomten med sin kampdutt en stund.

Efter det körde vi lite lydnad på Iris BK. Jag tog ut Lina och hon fick träna en stund på lite småsaker där hon fick rätt och beröm för allt hon gjorde (det är så att vara Lina). Kira bestämde sig för att komma och kolla vad vi gjorde och det gillade inte tant Lina. Kira gillade inte att tant Lina blev sur och hög ordväxling mellan de två utbröt. När vi hade fått in våra respektive djur igen så var det ingen av dem som var sur utan vi tränade vidare bara.

Sen skulle vi testa att lägga en liten plats och det passade bra då Lina ligger som en sten. När vi hade lagt hundarna och gått ut såg jag hur Lina låg och vände bort huvudet från Kira, hon vågade inte ens titta åt hennes håll utan låg och tittade i motsatt riktning. När hon hade legat någon minut kastade hon ett getöga åt Kiras håll, såg att Kira tittade på henne och då reste hon på sig direkt och började smyga mot mig. Kira var visst lite läskig trots allt.

Jag bytte hund och hämtade Iris som legat och gasat upp sig själv i bilen rätt så rejält. Bestämde mig direkt för att ändå träna med Iris lös och det gick hur fint som helst. Både Kira och Iris brydde sig bara om husse/matte och tränade på.

Ungefär nu övergick mig huvudvärk i att känna mig kräkfärdig och ungefär 30 sekunder senare var jag uppe i badrummet och överlämnade min frukost och toalettguden. Belä! Kände mig inte så träningssugen efter det utan ville mest sitta still på en stol i solen tills Kira åkte hemåt.

Jag gick in och kräktes lite till och upptäckte att Lina hade två hål på sidan av huvudet. Nu fattade jag varför hon hade rest sig när vi skulle köra plats, det sved nog lite i kinden efter att Kira och Lina pratat med varandra.

3 svar på ”Spår, sök i björken och lydnad”

  1. Harar borde faktiskt vara förbjudna, de är bara FÖR störiga! Hoppas att illamåendet har gett med sig.

    1. Lina är en tuffing innerst inne. Plus att nu gullar jag extra mycket med henne, hon trivs nog rätt bra med det. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *