Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris hittar utomhus! – Livet med dobermann

Iris hittar utomhus!

I går var Nemo här med husse Fabian. Sist de var här testade jag att lägga ut en T-påse i trädgården och försökte säga åt Iris att hitta den, det gick inget vidare. Nu ville jag göra samma sak men med framgång.

Därför körde vi tre inomhussök av lite olika svårighetsgrad innan jag gick ut och gömde ute. Plötsligt visste Iris vad hon skulle leta efter och hittade påsen! Tjoho! Något vi måste öva på är markeringen dock, just nu krafsmarkerar Iris så att saker flyger omkring när hon hittar. Jag tillät lite krafs och sen ett läggande förut men Iris kan ju inte göra något sansat så det får nog bli bara ett läggande. Det kommer sluta med att Iris gräver upp hela tomten när vi fortsätter träna utomhus annars.

Nemo letade rätt på sin leksak både inne och ute. Vi bollade rätt mycket idéer om hur man kunde träna vidare och vad tänka på. Det är kul att inte vara ensam om att träna på lustiga saker!

kudde13.3 Efter leta-övningarna fick Nemo leka kuddkrig med Iris kudde. Han tyckte att det var roligt och vi försökte få honom att skalla lite efter kudden. Nemo är sparsam med sina voff när han inte springer efter Iris och vill att hon ska leka med honom…

Iris hörde att vi hade kul ute på tomten utan henne så hon bröt sig ut genom dörren. Kul, nu har jag två hundar som öppnar dörrar när de känner för det. Duktig Iris.

När vi lekt klart med Nemo fick Lina och Iris komma ut på tomten också.
kudde13.2
Iris fick också bita en stund i sin kudde och hon är mycket sämre än Nemo på att hålla ett fint tag om kudden med sin lilla mun, hon vill helst ta omtag och bita mer på den. Däremot är hon mer pippitokig rent allmänt i sin kudde och talade tydligt om för Nemo att han inte behövde vara i närheten när hon skulle bita eller bära runt på den.

Lina drogs bara med av den uppspelta stämningen och tyckte att någon skulle leka med henne i stället för att bry sig om den där jutesaken.

Nemo, som alltid springer efter Iris och voffar på hennes uppmärksamhet fick uppleva något nytt när han sprang runt med kudden i munnen, Iris följde honom som en skugga och sprang efter. Jagad och uppmärksamhet från Iris på samma gång, helt ombytta roller och Nemo var lycklig!
kudde13.1

4 svar på ”Iris hittar utomhus!”

  1. Det är så roligt att läsa din sida, jag är så himla glad att du just valde mej som uppfödare, håller på att jobba med lägret, skall se till att det inte krockar med några dobermannaktiviter i år :-)
    Det blir eventuellt i Linköping med övernattning i klubbstuga och Camilla Dahlgren som instruktör + att vi jobbar på att få fram andra instruktörer i lydnad mm.
    Hoppas det skall gå i lås

    1. Tack för de snälla orden och tack för att jag fick köpa världens bästa hund av dig! :)

      Jag kommer på läger var det än hålls bara det inte krockar med något annat. :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *