Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sök, spår och lydnad! – Livet med dobermann

Sök, spår och lydnad!

Först tränade vi med Kira och hennes husse, sen tränade vi med Nemo och hans husse och i går tränade vi med dem allihopa!

Nemo fick på sig ett SBK-täcke och fick testa på sök för första gången! Han var duktig på att springa ut och hitta men lite sämre på att lämna ifrån sig leksaken när han fick sin belöning. Han ville inte komma och lämna den till husse, det var mycket roligare att behålla den för sig själv. Klassiskt.

Nemo och Fabian kampade väldigt mycket och körde byteshandel för att Nemo skulle fatta att det var kul att lämna saker till husse. Lite övning på det där och det kommer att bli skitbra.
15mars13.1

15mars13.2 Efter Nemo var det Iris tur att söka rätt på folket i skogen. Iris är snabb, hon letar bra och när hon hittar så voffar hon bra.

Det vi (läs jag) behöver öva på är transporter och skick och fokus på mig tills jag säger att hon ska ut och söka. Hon är så taggad att hon är som en bulldozer på LSD för att hon så gärna vill ut och köra. Vid ett tillfälle slängde hon sig ut i kopplet och gjorde det med en sådan medvetenhet och fart att jag tappade kopplet fast jag höll i det ordentligt.

Samlat, lugnt och lydigt ska det vara hur kul det är är och hur taggad man än blir.

Sist körde lilla Kira. Hon som alltid brukar vara som en raket rakt ut och sätter sig och skäller så fint brydde sig knappt om mig efter att hon hittat mig på första skicket. Det var en fläck ungefär 2-3 m ifrån mig som luktade så gott att jag kunde få ligga där jag låg utan att hon brydde sig. Jag är väldigt nyfiken på vad det var, gissar på familjen vildsvin.

15mars13.3De andra skicken (hon hittade mig en gång till sen) gick mycket bättre. Då var hon som vanligt och hittade, skällde och fortsatte skälla tills husse kom.

Efter att vi kört alla tre hundarna gick vi spåret som vi lagt ut innan vi började med söket. Iris var lika spretig som vanligt. Det irriterar mig att hon har sån koll på spåret, hittar apporterna men sysslar med allt annat också.

Nu när det var snö på backen passade jag på utnyttja att jag kunde se exakt var jag gått och gav henne beröm när jag såg att hon gick ordentligt i spåret och jag inbillade mig att hon tog åt sig lite av det.

Färdigsökta och färdigspårade åkte vi till Söderåsens BK och fikade innan vi körde lite träning på gräset där. Blev bara en kortis för mig och Iris, vi ägande mest tid åt Nemo och överöste husse med tips så jag tror att det gick runt i huvudet på honom till slut.

En väldigt bra dag, så skönt att det är ljust så länge att man hinner gör allt på samma dag också innan det blir mörkt. Kändes vårigt trots all snön.

2 svar på ”Sök, spår och lydnad!”

    1. Härligt med Vegas mage! Hoppas att du inte jobbar alla dagar nu framöver så att vi kan ses och träna snart! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *