Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hejdå plank, hej rutan! – Livet med dobermann

Hejdå plank, hej rutan!

Jag har länge stört mig på det fula staketet som vi har mot vår ena granne. I dag lyste solen så mycket att jag och min lilla medhjälpare Iris bestämde oss för att börja plocka ner det och sätta upp nät.
4april13.1
Att jag nämner Iris beror på att hon kollade på varje planka jag kofotade ner. Följde efter med bollen i munnen och hade örnkoll. Hon tittade även nyfiket in på grannens tomt men ett höjt pekfinger räckte för att hon skulle hålla sig på vår sida.
4april13.3
Lina då? Ja, det undrade jag också och vi gick runt huset och letade rätt på henne. Hon låg i solen vid husväggen på framsidan och halvsov lite.

Frågade om hon ville följa med och kolla på vad Iris och jag gjorde men nä, hon ville hellre ligga kvar.

Så Iris och jag gick tillbaka och fortsatte ta ner plankorna. Grannen kom ut och var nyfiken på vad jag gjorde. De har ju också hund och han var nog lite orolig att staketet för evigt skulle bort och ersättas med bara hönsnätet. Jag förklarade snällt att jag ska plantera thujor hela vägen ner så fort det blivit lite vårigare temperatur ute.
4april13.2

4aprl13.4När vi hade gjort färdigt var jag sugen på att träna i solskenet. Iris och jag tränade vidare på positionen och körde lite fritt följ, lägganden och ställanden.

Lina som har känsliga triangelöron hörde att vi bytt sysselsättning och ville plötsligt vara med på bakisdan och träna lite hon också (läs få godis för allt). Lina väntar så snällt på sin tur och tar det för lång tid så försöker hon smyga in vid min sida och sätta sig fot och får då alltid en godis. Lina är gullig!

Efter det ställde jag ut de fyra små gula tre meter ifrån varandra som det är på tävling och vi tränade på rutan. Iris kan men vi har mycket att finslipa på. Jag filmade när hon sprang och ställde sig på rätt ställe och som ni ser är det inte alltid helt lätt. Rätt nöjd att hon sprang dit hon skulle trots rådjuret ändå!

7 svar på ”Hejdå plank, hej rutan!”

  1. Har inte grannen något att säga till om? Man brukar kanske ställa frågan först om staketet/planket skall ner?

    1. Om grannar delar på kostnader för nya häckar, staket osv så har jag inget emot att fråga och vara överens innan man gör något. Men nu är det bara vi som gör allt och betalar allt så då gör jag som jag vill jag! :)

  2. Vad använder du för nät? Vi är på gång att stängsla in trädgården och diskuterar vilket nät vi ska ha. Tar gärna emot tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *