Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hopplös snusläpp – Livet med dobermann

Hopplös snusläpp

I dag åkte Lina, Iris och jag till Hörby BK. Där mötte vi upp två blivande dobermannägare (valp bokad och klar), våra bästa tjejjer Eva och Vega, Fabian och Nemo och så kom Christian och hunden Kira dit också.

5april13 Många timmar, många hundar!

Lina gick ju bara runt och fick vara söt och glad men med Iris tränade jag. Det var inte mycket som gick bra i dag kan jag säga. Det som funkar som rinnande vatten här hemma är omöjligt borta. Vi var katta-strof. För att inte tala om vad som händer om Eva bara låtsas kommendera oss… Iris blir sitt sämsta och jag vet inte hur jag ska fixa det.

Jag skulle ha kunnat bli arg på Iris eller på dåligt humör men saken är den att jag kan försöka lura mig själv men jag kan inte lura henne. Just nu är jag kass och då kan jag inte kräva att hon ska vara något annat.

Bortförklaring eller inte så är det bara att sluta träna och göra något annat, släppa kraven och hoppas att man kommer tillbaka en annan dag.

Dagens bästa var förutom det trevliga sällskapet att Iris läpp flera gånger fastnade på tänderna i överkäken och hon fick snusläpp, hon såg skojig ut!

8 svar på ”Hopplös snusläpp”

  1. Dra ner på lite kraven och bra ha roligt, det blir ju snart Södras aktivitetsdag hos Toppdobs, där jag skall hålla i rallylydnad för dom som vill prova på, helt säker på att det är något som passar dig Iris och Lina, en träning man även har stor nytta av i den vanliga tävlingslydnaden, så jag hoppas vi ses då (9Maj)

  2. Hej!

    Det där liknar lite hur jag hade det med min hund för några år sedan. :)
    Vi tränade och tränade och tränade, men oftast bara i samma miljöer! Inomhus kunde hon Allt. Inkallning kunde hon på fotbollsplaner. Fot kunde hon på asfalt men inte i skogen. Och så vidare.

    Det är faktiskt möjligt för hunden att lära sig saker som ”rutan gör jag såhär hemma på gräsmattan”, och då om ”hemma på gräsmattan” försvinner från ekvationen brukar det bli totalstopp, alltså du måste i princip börja om med rutan om du inte är hemma på gräsmattan. Åtminstone har jag upplevt min hund såhär.

    Det jag gjorde var att, som du skriver lite, minska på kraven i nya miljöer! Jag tänkte verkligen att ”hon kan inte det här alls på denna plats” och sket i att hon kan göra samma sak jättefint i en annan miljö. Började i princip om liksom, lärde in fot säkert 5 gånger (fotbollsplan/brukshundsklubb/inomhus/skogen/asfalt) osv.

    Hoppas du förstår ungefär vad jag menar och hoppas det löser sig för er! :D

    1. Jag förstår precis vad du menar och du har helt rätt. :yes:

      Vi har kört lydnad på t-centralen när Iris var yngre för att få ny miljö och störning. Att träna sin hund på olika platser och med olika förutsättningar är viktigt tycker jag.

  3. Iris hade tydligen roligt iaf! Snusläppen är dobermannens leende när de är riktigt glad. Finns hos vissa avelslinjer. Googla bilder! Ser riktigt skojigt ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *