Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rädslor klockan sju – Livet med dobermann

Rädslor klockan sju

Tidigt i dag vaknade jag av att Lina kom uppspringandes från nedervåningen och var stressad. Det var lördag och klockan var omkring sju på morgonen. Den första dagen på hela veckan som husse inte behövde gå upp vid omkring kl fem på morgonen för att åka till jobbet…

Jag hörde hur det knakade och brakade någonstans men kunde inte placera ljudet riktigt. Oavsett vad det var så höll inte huset på att rasa samman. Hade inte Lina väckt oss hade vi inte märkt av det alls.

Men Lina tyckte att det var jobbigt och när hon blir stressad så vill hon öppna alla dörrar. Ytterdörrar och badrumsdörrar spelar ingen roll, öppnas ska de. Lina väckte Iris som undrade var som stod på. Iris sprang runt i sängen och var glad att en ny dag hade börjat. Samtidigt gav sig Lina på badrumsdörren och försökte öppna den.

Jag gick upp, släppte ut hundarna och gav dem frukost. Hoppades att det skulle gå över om Lina märkte att allt var som vanligt igen. Jag frös, jag var trött och ville bara tillbaka till sängen.

Gick och la mig och en liten stund var det lugnt. Sedan hördes en duns igen och Lina började springa runt, gny och försöka öppna dörrar. Nu kanske ni undrar varför vi inte bara öppnar alla dörrar i huset så Lina får ett bekymmer mindre men så lätt är det inte. Lina klättrar på vissa dörrar i huset oavsett om de är stängda eller ej. T ex ytter- och badrumsdörrarna.

Vi försökte locka upp henne i sängen men hon ville inte hoppa upp. Till slut gick husse upp, hämtade Lina och stängde dörren till sovrummet, la henne mellan oss i sängen, la armarna om henne så att hon skulle bli stilla och så låg vi bara där i ett försök att komma till ro. Jag försökte klappa vid örat, det gillar Lina och det lugnar henne en stund men det hjälpte bara tillfälligt. Hon fortsatte låta, flämta och försökte komma därifrån med jämna mellanrum.

Iris fattade att vi skulle vila mera och la sig i fotänden och slappade. Somnade/vilade på mina fötter. Lina ljudade och stressade. Jag tog upp telefonen och filmade.

Till slut gav husse upp. Han klädde på sig och gick ner. Dukade fram frukost och satte på hög musik. När Iris och jag kom efter låg Lina och sov som en stock i biabädden i vardagsrummet. Tydligen tar det på krafterna att stressa igång sig själv så där tidigt på dagen.

10 svar på ”Rädslor klockan sju”

    1. Tydligen sköts det ute på fälten utanför oss. Men det var grannen som berättade det för mig, jag bara sov :ZZZ:

  1. Hedvig och Vega kan också bli sådär rädda för konstiga ljud (mest hedvig)… Igår märkte vi till exempel att hon blev jätte rädd och darrig av ljudet från Kims xbox.. Det är ett litet klickljud när man ska växla mellan olika media som man har lagt in på boxen… Ett nytt ljud för Hedvig helt enkelt då jag inte hade xbox innan.. :/

    1. Tur vi har en gammal xbox… Det kan inte vara lätt att vara hund ibland när vi ser till att det låter och smäller, plingar och klickar.

  2. Plex hälsar att man inte kan komma här på YT och pipa sådär. Han står och spanar genom fönstret nu för att kontrollera att inga stressade dobermanns kommer hit.

    Men ja, jobbigt när det blir sådär. Skönt att hon lugnade ner sig till slut iaf.

  3. Lilla Lina, kram!

    Sån stor skillnad på hur olika hundar tar saker som händer.
    Latifah var också lättstressad, främst i bilen fast vi åkte mycket bil.

    Hjälper inte Iris till ibland som lugnande?

    Så länge som vår hane levde när vi hade Latifah så var hon betydligt lugnare och modigare än hon blev när han gick bort.

    1. Lina gillar inte heller att åka bil, bäst är det när man kör på motorvägen i jämn fart, då ligger hon ner och försöker vila lite i alla fall.

      Jag vet faktiskt inte hur mycket Lina tar hjälp av Iris. Jag vet bara att Iris ”tvingat” Lina att bli lite modigare ibland. T ex innan Iris kom så kunde Lina ibland få för sig att köksgolvet var för halt för att gå på när man skulle gå fram till sin matskål och äta. Och det gick inte att diska eller skramla för mycket när hon skulle äta, då störde man henne.

      Sen kom Iris som hade käkat upp hennes mat om hon inte gick fram till och stannade kvar vid matskålen. Så nu äter Lina oavsett på vilket golv maten blir serverad på, hon fortsätter äta även om det händer något osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *