Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Villahund är pajad hund – Livet med dobermann

Villahund är pajad hund

Jag tror till och med att jag skrivit om det här vid tidigare tillfälle men i så fall är det dags igen.

Att bo i lägenhet med dobermann har sina nackdelar. Hundrädda grannar och mycket vakt i hunden t ex. Fördelarna i mitt fall var dock rätt positiva då Iris aldrig gick en meter utan mig och hennes lydnad var mycket bättre då än den är nu trots att hon bara var två år då.

sittiris13 Det var bland det värsta jag visste innan vi flyttade ner hit; folk som skulle träna med min hund men då var det enstaka kompisar som körde enstaka sitt i lägenheten.

Nu ”tränas” Iris av alla som råkar befinna sig här hemma hos oss och får syn på Iris med bollen.

Iris tycker ju att det är skitkul och har för länge sedan slutat lyssna när någon annan än jag säger ”loss”. Säger någon ”sitt” innan de ska kasta bollen så kan ni ger er fan på att Iris inte väntar på ett varsågod innan hon rusar efter leksaken, ibland skiter hon till och med i att sätta sig. Det sägs ”sök” när man vill att Iris ska ”leta” osv osv.

Nu har jag börjat märka av effekterna av denna avträning av min hund, Iris har börjat anpassa sitt, ligg, hit och allt annat med vad hon tycker passar henne.

Så i morgon åker alla leksakerna in i lådan och precis ingen kastar boll med eller tränar något med min hund annat än jag på ett bra tag. Till och med husse har fått träningsförbud och får inte träna lydnad på skoj längre. Vardagslydnaden har han full koll på och den funkar nog bättre med honom ändå så det är inte ett problem ändå.

Nu blir jag bara väldigt frustrerad på Iris och det är inte snällt mot henne, det är inte hennes fel att jag låtit henne förfalla.

Lärdomen av detta är att en dobermann blir en mycket bättre hund av att bo i lägenhet!

8 svar på ”Villahund är pajad hund”

  1. Vis av erfarenhet så har jag inga leksaker framme vare sig inne eller ute….Tråkigt men iom att Donax inte kan leka på ett behärskat sätt så gav jag upp efter X antal gånger ( läs få) då sonen stod och skrek i ren ilska för att Donax bara mejade över han och visade noll respekt! Så det enda som finns framme i detta hem är märgben 8-) 8-) 8-) . Finns säkert de som tycker att det är fel men det struntar jag fullständigt i!

    1. Det gör du rätt i att strunta i. Det är ju livet tillsammans med din hund som ska funka, ingen annan har att göra med det. Dessutom har nog Donax ett ovanligt bra hundliv så jag är rätt säker på att jan förlåter dig ;)

  2. Problemet för mig är att förklara varför jag inte vill att alla ska pröva att få mina hundar att göra sina ”tricks” (vi kör freestyle). Folk blir sura, och jag har fortfarande inte hittat ett sätt att berätta att mina tävlingskommandon tar skada av att någon ger hunden en köttbulle för en halvdan prestation. Eller ger hunden köttbullen ändå, fast den bara stått och sett söt ut.
    Svårt, och intressant att folk inte frågar innan de sätter igång…

    1. Känner igen det där med halvdant men ändå köttbulle. Ändå tävlar inte jag så det är inte viktigt så för mig.

      Däremot tummar jag inte på att vardagslydnaden ska funka och det är upp till mig att få det att sitta som om det vore tävling!

  3. Förstår precis vad du menar, Jag försöker uppfostra min valp och jag mörker stor skillnad när vi är hemma och när vi är ute hos mina föräldrar. Hos mina föräldrar är det nästan noll koll och helt plötsligt ska tre personer uppfostra honom på 3 olika sätt, exempel, när jag kör inkallning och Lukas struntar i mig, då tycker oftast pappa eller mamma att de ska ”hjälpa” till genom att också börja ropa efter honom. Vilket resulterar i att han skiter totalt i mig när vi är där.. Men övning övning..

    1. Svårt det där. Både när det är främlingar och familj eller nära vänner. Har du pratat med dina föräldrar?

      1. Mmm, De försöker förstå mig och hur jag menar. Gör ofta jämförelse med saker i vardagen så de ska förstå men samtidigt så tycker de att det är svårt att inte göra på ”sitt” sätt som de är bekväma med.

  4. När jag hade barn boendes hemma kändes det ju jättetaskigt att de inte skulle få ”träna” med mina hundar, men jag var noga med att berätta vilka kommandon som var enbart mina – te x får de inte säga ”ligg”, då det betyder pang i backen och ligg still tills jag sagt något annat, däremot fick de säga ”lägg dig” som är en lite slappare variant :P Numera så är det ofta människor på tomten (delar ju tomt med grannen och deras hundar….) som tycker att det är roligt att kasta/sparka boll med Midde och han skiter ju fullständigt i deras sitt/vänta osv – fast det är inget jag märker av faktiskt! Midde är smart nog att fatta att när jag säger sitt/vänta/backa eller vad det nu är så har det en annan innebörd :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *