Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lös hund i Lund, en blå dag! – Livet med dobermann

Lös hund i Lund, en blå dag!

Blå himmel och varmt, varmt!

Gick en promenad med Lina, sen såg Iris och jag till att matcha till oss i blått och hoppade in i bilen. Vi åkte mot Lund, parkerade bilen utanför sjukhuset och så började vi gå in mot stan.

Märkte nästan direkt att Iris korta koppel passade perfekt att sätta runt svansen på henne och så bar hon kopplet själv. Sen fick hon gå lös förbi busstationen, cyklisterna och de andra som var ute och gick tills vi närmade oss kullerstensgatorna i centrum. Där tog jag tag i kopplet för att vara snäll och visa hänsyn, egentligen ville jag ha henne lös hela tiden. Himlen var för övrigt ännu blåare inne i Lund.
20juni13
Det var fullt med folk i stan och Iris och jag gick lite hit och lite dit. Lund är rätt mysigt faktiskt. Fanns det en fontän inom räckhåll så gick vi dit och svalkade oss, jag tror vi hittade fyra eller fem.

Några parker hittade vi också. Iris fick öva på att rondera några av träden i en av dem, kul. Vi mötte en chihuahua som skällde ut Iris efter noter, också kul då Iris var helt tyst.

När vi knatat klart gick vi samma väg tillbaka och Iris fick gå lös igen. När vi kom fram till bilen drack vi vatten innan vi åkte hem.

5 svar på ”Lös hund i Lund, en blå dag!”

  1. Det där är lustigt, hur våra stora hundar reagerar så olika på små hundar som skäller, och stora hundar som skäller.

    Min ena hund kan reagera så oerhört kraftigt på om en stor hund ens TITTAR på honom på fel sätt, men en liten chihuahua gör galna rabies-utfall och han bara.. tittar frågande.

    Det är som att han tänker ”vad menar du? har du sett dig i spegeln? ser du mig? min storlek? lilla du”.

    Mysig dag ni haft! :)

    1. Iris ville säga något till den lille men då sa jag Ajabaja och då nöjde hon sig med att glo på den.

      Jag upplever att Iris gör skillnad på var vi är när hon blir utskälld. På stan eller på promenaden eller när hon är lös så är hon inte alls lika skällig som om hon vet att vi ska träna eller hon verkar tycka att ”nu är det matte jag jag”.

      Man skulle vilja veta hur de tänker i sina hundhuvuden ibland…

  2. Jag tycker att du verkar vara en mycket vettig tjej med väldigt fina hundar men det var nog tur att vi inte möttes idag för är det något jag verkligen inte tål så är det lösa hundar ;)

    1. Är dina vovvar aldrig lösa? ?:-)

      Jag är väldigt tudelad i min uppfattning om lösa hundar. Lösa hundar som går lite som de vill bland folk och där jag ser att föraren leva i bubblan att ”min hund stör ingen”, blir jag också irriterad på.

      Lösa hundar som går lösa dikt an förarens sida och som har fokus på föraren hela tiden, ja dem gillar jag, särskilt om det är min egen hund! :D

      Jag utgår dessutom från att alla har fördomar mot min hund när vi kommer gåendes så jag skärper mig som fasen!

  3. Härligt att hon går så snällt lös med dig, önskar att den bruna faran med kunde sådant!
    Nåja, jag nöjer mig med att han valde bort en annan hund på klubben utan kom till mig när jag ropade. Helt fantastiskt :)

    Härligt ser ni ut att haft det, men ni skulle ju gått bort till ridklubben med och kollat på den stora hopptävlingen! Vi var där och slet i solen när herr gul tävlade (och gick felfritt, tjoho!). Plexus var givetvis lastbilsvakt !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *