Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Handla Halla – Livet med dobermann

Handla Halla

I Katrineholm ligger det en Djurmagazinet-butik. Varje gång vi varit här de senaste åren har jag besökt butiken och jag tror banne mig att jag frågat om de har färskfoder varje gång. Varje gång har svaret varit nej och jag har då tipsat personalen om att de borde ta hem det.

Sist fick jag till svar att de inte hade det för att det krävde en frys och frysar tog plats och det var jobbigt. (På sörmländskt gnäll dessutom). Ja dä äh som dä äh i Katrineholmöh.

Ett besök i Katrineholm har alltså inneburit för oss att vi fått ta med oss flera kilo fryst färskfoder i bilen när vi ska hit istället för att kunna köpa det på plats.

Men denna gången glömde vi båda att ta med oss färskfodret! Det vara bara att åka till Djurmagazinet och försöka hitta några lämpliga torrfoderkulor. Till min stora glädje hade de nu en liten frys med Halla färskfoderkorvar i. De fanns i fyra smaker (bruks, kött, fisk och kylling) och jag tog några korvar av varje.

När jag gick till kassan för att betala småpratade personen i kassan lite med mig och sa något i stil med att det börjar bli populärt med ”sånt där mjukfoder nu”. Jag svarade ja och log men inne i mitt lilla huvud tänkte jag att vi i övriga Sverige har matat våra hundar med det i åratal och surade över alla de gånger jag efterfrågat det i butiken. Hmpf!

Själva fodret luktade mindre än Nordic och jag gillar att kycklingkorven är guldig! Två bra saker.
farskfoderx4

Sen är det själva innehållet. I vanliga fall äter Lina och Iris Nordic färskfoder och det innehåller; oxkött, vom, potatisfiber, vetekli, oxblod, kalk, mineraler samt vitaminer

Innehållsförteckningen på Hallas foder är ju lite olika beroende på sort men några av ingredienserna är gemensamma i alla fyra (kursiv text nedan) ”Brukskorven” innehåller; Färsk råvara från fisk. Svenska råvaror från nöt och kyckling. Vatten, svensk vom, värmebehandlad ceralieblandning, svensk råvara från gris, värmebehandlat ris, blodpulver, ångpreparerade havregryn, majsglutenmjöl, vetekli, sojaolja, idisslarfett, algprodukt, potatisprotein, vitaminer, spårämnen.

Vilka av ovanstående saker finns i maten för att de är nyttiga för hunden och vilka finns där för att bara fylla ut fodret med innehåll så billigt som möjligt? Är havregryn, majsglutenmjöl och vetekli något som mina hundar mår bättre av att äta?

14 svar på ”Handla Halla”

  1. Jag ger Lukas både färskfoder och torrfoder. Började med färskfoder vid midsommar då han började matvägra. Han fick det som en klick i maten men det för först nu som han äter ordentigt,

    Lukas får 2/3 färskfoder och 1/3 torrfoder och sen tillsätter jag ½krm blodpulver på maten men det är mest för att fånga hans intresse av maten.

    jag köprer Musch färskfoder till Lukas från djurmagazinet i Norrköping, Lukas äter kalkon måltiden bäst men jag blandar även in andra smaker då jag blev rekomenderad att variera sorterna så att han får i sig allt,

    http://www.musch.se/

  2. Har funderat på att prova Hallas färskfoder men vet inte om ja ska göra det, Täva fick halla torrfoder å hon åt sin egen bajs för ja gissar det va förlite vitaminer/miniraler å ja bytte torrfoder till Tello (skitfoder) å ja har aldrig sett min hund så fin som hon är, mjuk i pälsen, glansig, äter inte sitt eget bajs, pigg å glad, bajsar 1-2 gånger om dagen osv.

    Berätta gärna va du tycker om hallas färskfoder då det är det enda färskfoder vi kan få tag på här.

    1. Nu åt ju bara mina hundar det i någon vecka men de verkade lika nöjda som de är när de får sitt vanliga färskfoder. De har INTE ätit sitt bajs i alla fall! :yes:

      Det kan ju vara värt att pröva i alla fall om du har nära att få tag på det. Om inte annat så kanske hunden blir glad av lite variation:)

    2. Hej!
      Har till tidigare hund använt Hallas bruksfärskfoder och var helnöjd, enda anledningen att vi byte när det blev bytt hund var att det var omständligt att få tag i då djurmagasinet oftare hade slut på det än dom hade det hemma och detta fast dom visste att när vi skulle komma och hämta och även hur mycket.

      1. Det var ju faktiskt rätt dålig service. Just hundmat måste ju vara den största inkomstkällan för en djuraffär? Trist att det blev anledningen till foderbytet!

  3. Jag har själv funderat på att börja ge mina hundar Vom og Hundemat, har du några erfarenheter av det? :-)

  4. Varför ger du dina hundar färskfoder?

    Jag ger lukas det för att hans mage och hela han mår bättre utav att få färskfoder i sin matskål, även om det är lite segt att behöva ta med frysta portionsbitar när vi ska åka hemifrån över dagen.

    Hur löser du det med resor och maten?

    1. För att de flesta torrfoderkulor är utfyllt med en massa annat skräp som jag inte är intresserad av att de ska äta. Enda fördelen är väl det som du nämner; resa.

      När vi ska åka någonstans tar jag med mig mat i kylväska och baxar in i närmaste frys när vi kommit fram, eller köper på plats. Brukar ha lite torrisar med mig i reserv men denna gången hade jag inte ens det..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *