Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jag är pinsam – Livet med dobermann

Jag är pinsam

Idag jobbade jag på mitt extrajobb. Lina skulle under tiden ligga och slappa hemma hos husses föräldrar. På väg till jobbet/huset så möter vi en söt mamma med söt pojke(?) i barnvagn och en söt liten hund. Då jag förutom att hålla i Linas koppel även höll i min väska och en nyproducerad liten svart påse så var mina möjligheter att hantera allt enligt skolboken i hundfostran något begränsade och Lina fick därför in några skall och drog i kopplet innan jag fick ordning på allt.

När Lina gav första skallet sa söta mamman med lite nervös röst ”Håll i hunden” Hon sa det inte otrevligt eller så, det lät mer som hon tänkte högt. Och jag kan tänka mig att man blir lite osäker när man har småbarn i vagnen och liten hund på snöre och en dobermann börjar skälla. Inga konstigheter. Däremot blev jag lite tagen på sängen av kommentaren och svarar glatt ”Hon är inte farlig, det låter värre än vad det är”

Som om att det spelar någon roll?! Trodde jag att hon bara skulle slappna av och säga ”Ja, men då så. Hopp och lek alla småbarn och hundar!” Det är vid såna här tillfällen jag bara vill backa bandet och istället för att dra en så dålig klyscha bara svara det jag borde, dvs ”Självklart håller jag in henne”

Med det svaret jag gav känner jag mig som en light-version av folk som låter sina hundar springa lösa och hoppa upp på okända människor och samtidigt ropar ”Hon är inte farlig!”

Och om det nu är någon som läser detta och tänker ”Jaha, och vad är det för fel på det då?” så ska jag berätta vad som enligt mig är helt fel med det. Det är totalt respektlöst, hänsynslöst och dessutom olagligt. Och jag tycker att hundägare som inte förstår att kanske inte alla tycker att deras hundar är supersöta, inte har respekt för dem som är hundrädda och tydligen tycker att det är okej att deras hundar uppför sig hur som helst, är totalt blåsta.

Så nu sitter jag här vid datorn och hoppas att den söta mamman, med det söta barnet och den söta lille hunden surfar runt på internet och hamnar rakt på min blogg och läser detta. Så hon fattar att jag inte är en av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *