Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nya fästingmedlet – Livet med dobermann

Nya fästingmedlet

fixodida I dag har Iris fått börja äta sitt nya fästingmedel Fixodida.

När jag var på Apoteket och tittade på utbudet av fästingmedel och hon som jobbade där sa att Fixodida inte innehöll samma gift som de andra så var jag ju tvungen att ge det en chans i alla fall.

Samt att det på biverkningssidan står att hunden kan bli lite lös i magen… Det är värt ett försök så får jag väl ha droppar i nacken som back-up när vi ska till mer fästingtäta ställen norröver.

Har du testat det här preparatet på din hund? Hur bra eller dåligt fungerade det?

Det går att läsa mer om här om Fixodida.

16 svar på ”Nya fästingmedlet”

  1. Jag har provat det på min sheltie och det funkade sådär. Det enda som riktigt funkat på honom är Seresto halsbanden. Funkar även underbart på min blandras, fästingarna klättrar på för att sedan släppa utan att ha satt sig. Så för mig blir det seresto i år igen

  2. Har inte testat på min egen hund, för sex av de elva fästingar han fått under snart åtta år har ”självdött” innan jag hunnit ta dem? ?:-) På familjens Golden (som är en klar fästingfavorit), halverades fästingantalet med Fixodia. Samma resultat fick han året efter med ”shy-feeder” ett B-vitamin-preparat för häst … Vet flera som testat Fixodida med olika resultat. Verkar iallafall bli en reduktion av antalet fästingar! Men sen kommer ju slumpen, antalet fästingar etc…Så man kan ju aldrig vara säker :monkey2: Men då det är giftfritt och dessutom ger bättre päls och positiva effekter är det absolut något som jag också kommer testa på nästkommande hund! :) :dog2:

    1. Tack för svaret! Iris kanske har en eller två per sommar så en halvering av det låter ju guld! :yes:

  3. Rätta mig om jag har fel, men är det inte egentligen så att det är B-vitamin i det där medlet som ska vara det som skrämmer bort fästingarna? I så fall borde det ju vara enklare (och billigare) att ge bara det. På mina hundar har jag kört på B-vitamin i några år med bra resultat och i år provar vi ny sort som på pappret verkar bättre. Hoppas på att det stämmer också, eller åtminstone är lika bra som det tidigare.

    1. Jag kan inte rätta dig då jag inte vet själv men jag kan konstatera att jag även fått tips om vitlök och i den finns det ju B-vitamin och det finns även i detta medel så du har nog rätt.

      Burken innehåller Fulvosyra, som jag fattar det hjälper det ämnet kroppen att ta upp vitaminer bättre. ;)

  4. Jag badar min hund med grönsåpa under fästingtiden, inga fästingar som satt sig, dock sett någon krypa i pälsen.

  5. Har inte testat det själv men kusinens hund fick världens klåda av medlet och likaså grannhunden. Men om det funkar är det ju toppen =)

    Det jag fick lära mig om medlet av en i affären är att det inte är fästingmedel utan räknas som kosttillskott som gör blodet mindre gott för fästingar.

    Vågar dock inte chansa med min hund då han redan innan är känslig i sin mage.

    Hoppas det ger ett bra resultat på Iris =)

    1. Oj va jobbigt med klåda. :-( hoppas att vi slipper det.

      Än så länge har jag inte märkt någon negativ mageffekt. Och ja, det är nog kosttillskott.

  6. Flera olika veterinärer här i trakten (Mälardalen) varnar för det där medlet då en del hundar tydligen har blivit väldigt sjuka… Har därmed inte vågat prova det själva, men jag vet några som har provat och tycker att det funkar bra, andra märker ingen som helst effekt och rätt många har valt att inte ge det mer pga av oerhört dåliga magar på hundarna…

    1. Min mamma bor i Katrineholm och där kryllar det av fästingar. Jag upplever att vi har lite mindre av de små odjuren här faktiskt. Så jag förstår att veterinärer där uppe rent generellt inte rekommenderar det här medlet.

      Ska bli väldigt intressant att se hur det blir med det här…

  7. Jag har badat min hund med grönsåpa i flera år. Han är superallergisk av sig så jag vågar inte prova några kemikalier på honom, Grönsåpa fungerar utmärkt, dock kan det emellanåt behövas lite balsam i pälsen då den blir lite sträv. Fick tipset av hästfolk som tvättar hästarna med grönsåpa och de upplever att hästarna får mindre besvär av fästingar..
    Lite kul i sammanhanget att om det regnar så sprider min hund en svag doft av såpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *