Något för svenska rastgårdar?

En av de skyltar som finns i Bostons största offentliga park som ligger mitt i centrum. Här står klart och tydligt vilka regler som gäller.

Tror ni att man hade kunnat ställa samma regler och krav på oss svenska hundägare? Hade det funkat? Är det en bra eller dålig skylt? Hade det varit något för en svensk rastgård/hundpark?

skyltaug14

9 svar på ”Något för svenska rastgårdar?”

 1. Åtminstone i Göteborg sitter ju skyltar med regler vid varje kommunal hundrastgård. Däremot är det väldigt få som har tillräckligt med läsintresse för att känna till det där med att man ska fråga innan man går in, så tror inte att de gör någon större skillnad.

  1. Jag tror du har rätt. Tyvärr. Rastgårdar är rastgårdar oavsett (dvs det dyker alltid upp nån knäppgök förr eller senare Wink )

 2. Här hemma kan man nästan tro att trafikskyltarna bara jobbar mellan 8-17 med lunch mellan 12-13. Så skyltar med så mycket text på rastgården skulle nog tyvärr inte fungera bättre än den som redan sitter där och bara har ett fåtal rader regler. Så nej, jag tror tyvärr inte det är nåt. En grindvakt däremot, det skulle sitta fint! Side Frown

  1. Ja det vore kanske bäst, en grindvakt. Grin

   Men om det skulle bli diskussion mellan hundägarna så tänker jag att det är lättare om man liksom kan gå och peka på skylten vid eventuell dispyt. Liksom peka och kunna säga ”Det står ju faktiskt här”

   1. Jag håller med om att det antagligen underlättar att kunna peka på en skylt med regler. Tyvärr har den som fixat hundgården här hos oss (den fixades ’privat’) inställningen ”Vi vill inte styra folk med regler” när jag frågat efter just regelskylt, så här gäller bara ”sunt förnuft”. Och boende ”på vischan” har det lett till att både löptikar, rävskabbshundar, slagskämpar och annat släppts in Dazed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette