Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hur länge var ni hemma? – Livet med dobermann

Hur länge var ni hemma?

lillapluttanMin söta lilla chihuahuagranne har fått en ännu sötare lillasyster. En liten fluffig valp på åtta veckor som ser ut som en liten klick sockervadd som springer runt med en svart liten nos och två små mörka ögon.

Det är kidnappningsvarning!

Efter att ha varit hemma i sitt nya hus några dagar så ska familjen i morgon gå till förskola och jobb som vanligt. Vi har pratat om hur länge husse och jag var hemma med Iris när hon var liten men jag minns faktiskt inte. Jag jobbade ju både då som jag gör nu, när husse är hemma. Vi liksom turas om att jobba eller fixar så att det blir så. Och när jag jobbade natt och husse var borta kom Emelie och Expo och sov över hos oss så det löste sig också!

Så min fråga är nu; hur länge var ni hemma med era hundar? Hur löste ni det rent praktiskt helt enkelt? När började ni lämna dem själva och hur länge?

(Jag ska hjälpa till att passa henne nu på dagarna så mycket jag kan så helt själv kommer inte lilla plutten att lämnas).

22 svar på ”Hur länge var ni hemma?”

  1. Man ska ju inte lämna hundar under 4 månader mer än kortare stunder. Min valp är 4 månader och en vecka och jag har lämnat henne max 5 min hittills, men vi är lite efter med träningen eftersom att jag är hemma jämt. Behöver alltså inte lämna henne.

    Men jag skulle inte lämna en valp under 5 månader mer än någon timme.

    1. Så länge man inte måste lämna dem så gör det ju absolut inget att du ligger lite efter. Bättre skynda långsamt!

  2. När jag skaffade Diablo så var min pappa sjukskriven, så jag lämnade Diablo hemma efter helgen jag hämtade honom. Första gången han var ensam själv så var han 1-2år.
    Det är alltid någon hemma så Nox behövde aldrig vara ensam heller när jag gick i skolan några gånger. Var hemma hela tiden innan jag började i skolan igen 6 månader senare. Första gången han var helt ensam hemma var vid 2 års ålder. Lämnar helst inte hundarna ensamma, kan alltid hända något.

    1. Skönt att dina hundar har så mycket sällskap. Fast det är bra att kunna bli länna dem när man verkligen måste. Att hundarna kan vara själva.

  3. Vi var hemma i 10 veckor med valpen (delat på två vuxna) och under den tiden övade vi successivt in ensamhetsträningen.

  4. Jag var hemma en vecka och sen hade vi hundvakt (första veckorna hemma hos oss och sedan hemma hos hundvakten). Nu är min hund tre år gammal och är fortfarande hos hundvakten två dagar i veckan. Han kan numera vara ensam hemma ett par timmar men det gick inte för ett år sen.

  5. Jag var hemma ca en månad och sedan gick jag ner i arbetstid i 6 månader och tog vänner och familj till hjälp som valpvakt när jag jobbade. Ensamträningen känns så himla viktig att låta vara just träning (inte lämna ensam ”på allvar”) tills hunden är helt trygg med det. Jag var dock lyckligt lottad som fick en hund som är väldigt trygg i sig själv och väldigt snabbt blev ok med att vara ensam hemma!

    Vilken liten plutt! Så himla söt. Lycka till med lillen, grannen!

    1. Jag håller med i just det där att det ska vara träning, inte måste i början! :yes:

      Och jag ser fram emot att passa den lilla för hon är ljuvlig! :inlove:

  6. Jag var hemma i 7 veckor (hade samlat på mig komptid och sparade semesterdagar) och min man var hemma i 4 veckor. Sen skolades de in hos hundvakterna där de har varit på dagarna sedan dess.

  7. Vi hämtade en 14 veckors valp på en lördag och hade hundvakt hemma hos oss första veckan när vi arbetade heltid. Därefter hade vi en hundvakt 2-4 dag/v som varit hos honom mellan 10-15, då var han hemma en timme på fm och en timme på em.
    I början hade vi problem men att han tuggade på en dörrkarm och strimlade sina leksaker när han var ensam hemma men så fort vi begränsade hans utrymme till ett rum så slutade han med det.

  8. Jag var hemma i fyra veckor (semester) med min lilla dobermann, nu är han halvdag med mig på jobbet och resten av dagen ensam hemma (4,5mån gammal nu). Fungerar jättebra han har lärt sig att sova eller annars bara ta det lugnt när jag är borta, har kollat med grannar som är hemma på dagen och han för inget ljud alls när ensam. Började ensamhetsträna han samma vecka han kom hem, dvs gick ut med soporna och bara ut på gården i 5min och sen sakta ökade vi tiden, nu kan han vara ensam i ca 5timmar om tvunget.

    1. Skönt när de får in bra vanor och rutiner så som ni verkar ha! För det är ju guld värt att hunden går och lägger sig när man inte är hemma!

  9. Jag hade 9 veckor sparad semester som jag tog ut när valpen, då 8 veckor, kom. Därefter, och fortfarande, passar min mamma hundarna när jag är på jobbet. Jag arbetar deltid, annars hade jag troligen inte haft möjlighet att ha hund överhuvudtaget.

  10. Hussen gick på folkhögskola och jag jobbade deltid när Brutus kom hit, på dagarna var han hemma med mig och när jag skulle till jobb så fick hussen komma hem från skolan. Ibland fick brutus även följa med hussen till den lite flummiga folkhögskolan och hänga där på dagarna. Hade även bekanta som hjälpte till när det krisade. Gick även in på grannar.se och fick tag i en hundvakt som bodde 300 meter ifrån oss, vilket var perfekt. Jag kommer inte heller ihåg hur länge vi höll på, men det varierar väl. Brutus trivdes inte alls med att vara ensam, alltid var det småsaker som var sönderbitna när vi kom hem. Nu funkar det hur bra som helst, dock jobbar jag varierande tider och hussen fasta, så Brutus är oftast bara ensam hemma ett par timmar om dagen!

  11. Är off topic nu, men vad har egentligen hänt med din bloggdesign? :/ Förstår att du förmodligen inte menat det så men frasen ”bloggen där vi gillar svartskallar” klingar VÄLDIGT illa. Speciellt i kombination till det övriga ”sverigetemat”. Fick en klump i magen när jag såg den och trodde först att du blivit utsatt för en hacker eller någonting… Jag vet inte mer om dobermannvärlden än det jag läser här på din blogg så det kanske är ett vanligt slang för rasen eller någonting, men för mig är svartskalle ett fruktansvärt, vidrigt skällsord och ingenting annat. Tack för bra innehåll i övrigt! :)

    1. Jag gjorde den här bannern till nationaldagen för några år sedan, så den sitter där med flit. Och den är till viss del gjord för att jag vill att folk ska tänka till.

      Och det gjorde jag för att jag är stolt svensk och att vi svenskar kan ha alla möjliga färg och ursprung och att färg och form inte ska ha någon betydelse.

      Precis som en del människor med annan hudfärg får dras med elaka fördomar så möter jag som dobermannägare ibland fördomar om min ras. Det slår mig ofta hur andra hundägare kan ha långa utläggningar där man försvarar sin ras och är arg på andra som har som har fördomar om den för att i nästa sekund börja prata illa om invandrare. Jag finner det väldigt märkligt hur folk går i talet när man vill förbjuda vissa raser men tycker att det är ok att ”förbjuda” andra människor.

      Ordet svartskallar är inget som används inom rasen, det är jag själv som kallat mina hundar så. Precis som en del kamphundsägare försöker ta tillbaka ordet och göra det till något positivt antar jag.

      Jag tyckte den passade nu inför valet när läskiga partier lägger reklam i min brevlåda. I mitt Sverige är alla ”svartskallar” välkomna. Hundar och människor.

  12. Va, har dom tänkt lämna en 8 veckors valp helt ensam flera timmar redan? :O Vad är det för människor.. Sånt gör mig förbannad! Man får inte lämna en hund under 4 månader mer än KORTA stunder. Vad har dom tänkt med??

    Min lilla tjej på 11 mån har högst varit ensam 1 timme i sträck hittills, hon har lite klarat mer än, men även så hade jag inte lämnat en ung hund mycket längre än så…

    En så liten valp kan ju inte hålla blåsan eller nåt??

    konstigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *