Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris springer bort tuttarna – Livet med dobermann

Iris springer bort tuttarna

Häromdagen var det dags igen; Iris blev skendräktig och plötsligt hamnade saker på udda ställen.
7feb151

Alla ”valpar” plockades bort och kvar finns bara de bollar och kamptrasor som vi har framme för att Sally i alla fall ibland ska tugga på något hon faktiskt får tugga på. Iris hundtuttar är dock fulla med mjölk och hon är rätt bra på att slicka sig själv på dem även fast hon inte får.

För att bota denna skendräktighet får Iris nu lite mindre mat och så har vi sett det som en bra anledning att komma ut och börja springa med henne. Springa bort mjölken och tuttarna. Husse springer med henne i koppel och jag springer med henne i drag. Det sistnämnda går jättebra och hon känner av att hon inte ska tokspringa hela tiden!
20jan152

Husse är dock lite hurtigare än jag och därför har Iris sprungit sammanlagt 91 km och jag har bara fått ihop 22 km. Men vi har kommit ut i regn och rusk och snöblask så det får vi tacka Iris skendräktighet för!

5 svar på ”Iris springer bort tuttarna”

  1. Har du några tips på bra springutrustning för både förare och hund? Skulle vilja börja springa tillsammans med min hund till våren men det finns så mycket att välja mellan på marknaden så man blir alldeles virrig!

    1. Förare är väl bra skor det viktigaste. Resten är ju smaksak.

      Hunden, bra reflex och inte stryphalsband!

      Ska du springa med hunden i drag eller ha i vanligt koppel och halsband?

  2. Det undrar jag också över, vad innebär drag? Är det dragsele till hunden och bälte till en själv men med vanligt koppel i mellan?

    Det är en unghund jag har så lite glädjeryck och slit kan ju bli aktuellt när vi ska springa!

    1. Precis, sele på hunden och bälte på föraren. Så här såg det ut när Iris och jag sprang hundlöpet för något år sedan http://www.galjar.se/?p=10471

      Iris drar väldigt mycket när hon springer men tack och lov har hon fattat nu på sista tiden att vi inte ska springa allt vad vi orkar jämt. Husse har henne i koppel och halsband som sagt och det är faktiskt lättare att få hunden att springa fint i koppel än att gå fint i koppel :)

      Samtidigt som det är skönt att ha dragsele och bälte och få lite hjälp när man springer så är det lite mer att hålla reda på när man är ute. Testa både och och känn vad du tycker funkar bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *