Minns du mamma Iris?

1 Mar 2017 by Madeleine, 2 Comments »

Iris har kunnat en del hundnamn genom åren. Hon reagerar om jag pratar om Expo, Tyson eller Nemo. Alla tre dobermannkillar som hon spenderat tid och lekt med.

Hon kunde så klart Linas namn också och när vi bodde i huset brukade jag fråga Iris ”var är Lina?” och då sprang hon och letade upp henne.

Nu har jag inte testat men hon skulle säkert reagera fortfarande om jag sa någon av namnen på dobermannpojkarna. Iris var ju med när Lina dog och jag tror det är därför jag aldrig fått henne att reagera när jag pratat om Lina. Aldrig någonsin.

Men så satt jag precis här i sängen och klappade på Iris. Började prata med henne och sa ”Kommer du ihåg när du var liten Iris, vet du att du var den tjockaste valpen av alla? Den tjockaste av mamma-Maikas tre valpar…”

När jag sa mamma-Maika flög Iris upp och började skälla och springa runt. Jag fattar ingenting. Iris blev alltid helt knasig när hon fick träffa sin mamma eller Catrin som ägde mamma Jamaika men att det skulle sitta i fortfarande? Och att hon skulle komma ihåg det och känna igen det mitt i en mening?

Har försökt komma på om mamma-Maika låter som något annat ord eller uttryck som Iris kan och blir uppspelt av men jag kan då inte komma på vad det skulle vara.

Hon minns mamma?


2 Comments

  1. Nilla skriver:

    Så festligt med namnen! Jag upplever också att hundarna reagerar på namn, särskilt våra italienare.

    Jag kan sakna tiden då det fanns så många hundbloggar … Hoppas att det bara ärmen tillfällighet att det är lite glesare mellan dina inlägg ?

Leave a Reply

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Följ dobermannlivet på:

Livet med dobermann gillar:

Taggar

Search

Arkiv

Senaste kommentarer

   Beat diabetes   Diabetes diet