Ja varför vaktar vakthundar?

Jag kommer inte ihåg var vi hade varit men hela flocken hade varit på utflykt med bilen. När vi kom hem till parkeringen gjorde jag som vanligt och började lasta ut allt och alla och tar då nästan alltid ut hundarna först (sätter deras koppel i dragkroken), sen eventuell vagn och saker och bebisen sist.

Men så när jag precis tagit ut Iris ur hennes bur så får hon syn på två hundar av modell jakt som kommer gåendes över parkeringen och hon skäller till. Så jag sa åt henne att vara tyst och lät bli att ta ut Sally samtidigt så att hon inte skulle göra samma sak. Började plocka ut barnvagnen från baksätet istället. Under tiden jag gör det vänder Iris sig för att kolla efter hudarna och jag säger åt henne att låta bli. Hon morrar lite surt och jag säger åt henne att låta bli. Så håller vi på och gnata under tiden som jag brottas med vagnen men jag är inte arg eller står och drar i Iris koppel. Jag bara pratade med henne och kallade henne sur och töntig skithund typ, brydde mig inte ett dugg om att den andra hundägaren hörde att jag pratade med henne.

Så tar jag ut Sally, stänger bagageluckan och placerar bebisen i vagnen. Bestämmer mig för att låta hundarna kissa på gräsplätten i närheten av parkeringen innan vi går in. Ställer vagnen på gräset och låter hundarna gå och nosa i anslutning till. Iris sätter sig och bajsar och under tiden har den andra hundägaren lastat in sina hundar och saker i sin bil som står parkerad rätt nära oss. Hundägaren börjar prata med mig och kommenterar att Iris skällde till innan och att han uppfattade att hon vägrade sluta glo efter hans hundar. Jag kommer inte ihåg exakt vad han sa men på något sätt undrade han varför.

Är det så svårt att fatta? Min hund är en dobermann och den avlades fram för att vakta. Det är som att jag skulle bli förvånad när hans jakthundar jagade och fråga varför de gjorde så. Iris har alltid vaktat som fan i bilen, jag förväntar mig inte att hon ska lugna ner sig av att vi nu har en bebis också. Hon är 9,5 år gammal och är skendräktig.

Så jag svarade helt sanningsenligt ”Välj själv, hon är en vakthund, hon är sur och skendräktig, hon vaktar bilen eller hon vaktar bebisen eller allt på samma gång”.

Då svarar han ”Jaha, det har liksom slagit slint?”. Precis då gav jag bara upp men svarade samma sak igen, att hon är en vakthund som vaktar och sedan log jag snällt och böjde mig ner för att ta upp bajs. Då undrade han varför jag plockade upp för som han sa där i gräset var det ju ändå bara hundägare som gick. Han fick det att låta som en öde äng, inte en två meter bred gräsremsa mellan en parkering och en trottoar precis vid en korsning. Jag blinkade bara storögt innan jag fick ur mig något om att även om jag är hundägare så vill jag inte ha hundbajs under skorna.

Ibland känner jag att andra hundägare och jag är från olika hundplaneter.

Ett svar på ”Ja varför vaktar vakthundar?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette