Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nybörjar-förflyttningar – Livet med dobermann

Nybörjar-förflyttningar

Vi har börjat träna lite stegförflyttningar här hemma på mattan framför spegeln. Iris kan bakåt och höger men vänster är fortfarande lite trixigt och vi hamnar ur position båda två.

Iris pratar rätt mycket när hon flyttar sig bakåt, i dag kände jag att det börjar bli dags att göra sig av med ljudet så jag la henne ner när hon ylade. Direkt efter var hon nästan helt tyst så nu fortsätter vi på den tysta linjen.

Ser som vanligt en massa fel nu när jag ser det på film men just därför är det så bra att filma. Det enda felet jag gör med flit är att jag belönar när hon sätter sig rätt efter att jag korrigerat in henne rakt, jag gillar att visa henne hur bra det är att sitta rätt.

Vet inte hur hunden ska röra sig för att det ska ge perfekta poäng på tävling eller riktigt hur långt man flyttar sig i tävlingssituationen, nu vill jag bara kunna se mig själv i spegeln hela tiden så jag slipper lockas att titta ner på Iris när vi övar.

12 svar på ”Nybörjar-förflyttningar”

  1. Nu har Gordon spanat in detta noga så han vet precis hur han ska göra :D haha.
    Han var så söt när han tittade på skärmen, hörde Iris ljud, tittade på mej lite frågande sen fortsatte kolla på datorn ! Haha :)

  2. Gillar hennes attityd! Hur ser det ut om hon gör förflyttningarna utan att behöva bryta sittandet? Alltså om du ställer henne och sen gör förflyttningar? Det är så jag tänkt träna dem med valpen iaf, med honom framför mig och framtassarna på en planka. Samma sak med backandet, alltså backa från stående. Kanske är småsaker, men inbillar mig att det är lättare för hunden om den först kan göra rörelserna utan att blanda in sitt. :)

    1. Ser fint ut! Domarna brukar oftast inte vara så hårda i bedömningen av stegförflyttningarna. Men man vill ju ha de riktigt snygga! Det är ofta man ser hundar som inte är helt parallella hela tiden men ändå inte får avdrag. Men det gör Iris ju väldigt bra! Det som de kanske skulle kunna dra på är att hon nästan backar sittandes och alltså inte reser sig helt. Ser att ngn annan också skrivit om att börja träna in stegff utan att ha hunden sittande, alltså stående hela tiden.

      Vad gäller var vi bor så stämmer det mkt riktigt att vi bor i 20:an :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *