Nya rastgården

Det har byggts en ny rastgård här i närheten. På en timme hinner jag och Lina gå dit, vara där i 20-25 minuter och sen gå hem igen. Därför besöker vi den rätt ofta de dagar jag ska gå till skolan. Så att hon får springa runt en stund. För det finns väldigt mycket spring i hennes ben!

Rastgården är rätt stor om man jämför med rastgårdarna vi varit i inne i Stockholm. Lina och jag har besökt tre; den vid lilla Gärdet, Humlegården och den som ligger i Vasaparken mot S:t Eriksplan. Den sistnämnda är ju i stort sett bara en inhägnad backe, men rätt hundtät. Det jag saknar är en bra bänk att sitta på som hundägare. Humlegårdens rastgård är inte mer än en liten grusplätt, men även den väldigt hundtät. (Särskilt under luncherna.) Gärdets rastgård gillar jag nog bäst av dessa tre. Störst, med träd, gräs, lite höjdskillnader, bra möjligheter att gräva sig en grop eller få vara lite ifred. Det finns inte mindre än fyra bänkar och ett bord där hundar och människor sitter och kollar lite. Aktiviteten i den rastgården är varierande. Vid några tillfällen har Dog Planets hela hunddagis varit där, vissa gånger har vi skuttat runt där helt själva Lina och jag.

Tillbaka till Lidingö; Den nya rastgården. Den ligger vid Mosstorp. Buss 206 går förbi där. Den skulle kunna vara jättefin! Ett bra och högt stängsel, tätare i nederkant så att små hundar inte ska kunna rymma ut. Den är L-formad och består till största delen av gräs, men det finns ett litet skogsparti och en liten sandplätt också. Mycket sorkhål och bra grävjord. (Detta uppskattas av Lina som lika gärna skulle kunna vara Byggare Bobs bästa kompis vad det gäller att gräva och tycks älska lukten av djur som bor under jorden.) Den är så stor att om man följer stängslet runt så blir det en liten, liten promenad. Men det är det nästan ingen som gör. För hela stället har nu så högt gräs och så mycket brännässlor att man måste ha stövlar upp till knäna för att inte bli blöt eller bränna benen på nässlorna! Det är djungeltema kan man säga. Lina och jag går i alla fall. I dessa regniga tider betyder det att jag är blöt upp till knäna när jag går ut därifrån, har genomvåta skor och skulle vilja vrida ur strumporna.

Så i denna rätt stora rastgård står folk 5 meter innanför grinden. Oftast hänger hundarna i närheten. Bänklös är den också, så folk står där rätt och slätt tills de tröttnar på att stå och går hem igen. Ytan som utnyttjas är därför inte relaterad till storleken på rastgården. Väldigt synd tycker jag. Om någon som jobbar med gräsklippning i Lidingö kommun läser detta så känn er inte blyga att klippa till hundhagen åt oss! Det räcker med en smal stig så att man kan gå längs stängslet, kan ta max 10 min för någon med proffsklippare.

Lina störs inte av det höga gräset…
27maj06

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette