Eva och Vega!

I dag hade vi bestämt träff med Eva och hunden Vega på Kristianstads BK för att träna lite lydnad.

Jag misstänkte vad som skulle hända men ville ändå kolla; föreslog att vi skulle börja med en platsliggning innan Iris fått nosa av stället och Eva och Vega fortfarande var ”nya” för henne. Eftersom husse följde med så fick han lägga Lina i mitten.

Lina låg som en sten. Vega låg som en sten. Iris försökte knata efter mig direkt! Vände om, la henne och gick ut och ställde mig, då gick det bra att ligga kvar men rumpan flyttade på sig och det peps.

Efter den platsen så kommenderades vi genom lydnadsklass ett. Iris trängde, hon trippade på ställandet, hon satte sig snett i halterna, slog i mig på ingångarna och allt man nu kan få avdrag för! Käre tid…

Vi övade på läggandet och linförigheten efteråt. Det är bara att tömma fickorna på ev godis och leksak. Vet Iris att jag har något i fickan så tränger hon och får hon chansen så försöker hon göra inbrott i fickan så fort jag säger bra. Nu är det tomma fickor som gäller.

Helt plötsligt märkte jag att jag glömt kameran hemma! Jag fotofreaket hade lämnat kameran i hallen innan vi åkte hemifrån. Första gången det händer och jag som skulle fota Vega massa, massa! Skit.
Iris var däremot väldigt duktig på att vara lös på planen, brydde sig inte om de andra hundarna som var där och tränade eller Vega förutom på slutet när hon plötsligt fick ett infall och sprang ut och skallade till på Vega, lilla hunden var fick hon luft ifrån?! Då hade vi ju bara varit där i närmare tre timmar…

Eva och Vega imponerade! Det var ett sant nöje att titta på när de tränade. Försöker komma på bra ord som beskriver dem och jag tror ”balanserat” ligger närmast till hands.

Jättefin kontakt, jättefin fokus! Det är inte turen som varit på deras sida när de tagit två förstapris på tre tävlingar, det är Eva som tränat Vega duktigt!

I slutet fick jag kampa lite mer Vega också, kolla om hon ville leka med mig som hon inte kände. HA! säger jag bara, hon ville aldrig sluta leka! När vi haft dragkamp om trasan en bra stund bytte vi så jag tog Iris och husse fick kampa med Vega.

Gick ner till de agilityhinder som stod uppställda på planen, Iris spontanhoppade direkt över två hinder! Åh så kul, vi sprang som idioter och hoppade hit och dit tills vi kom fram till slalomhindret. Trodde det skulle skita sig direkt men Iris susade genom pinnarna helt perfekt och jättefort! Då ville jag skrika till Eva och husse att de skulle kolla och när husse lekt färdigt med Vega tvingade jag honom att filma oss.

Jag tyckte om Kristianstads BK, stor fin plan och klubbhus. Jag gillade stället och deras snygga skylt!

5 svar på ”Eva och Vega!”

    1. Fredrika, vet du hur ofta jag tänker på att jag saknar dig som sparringpartner i agility?! Var är din skånska motsvarighet med två meter långa ben och lilla pappis liksom??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette