Äntligen torrt och ljust!

Efter att ha jobbat sex dagar på raken var det nu äntligen ledig dag! Den spenderades dessutom på bästa sätt då jag började med att springa 9 km tillsammans med Lina. Lite isigt och många söndagsflanörer ute så vi fick ett gäng hundmöten men det gick i bra tempo ändå.

På kvällen var det Iris tur att följa med mig på äventyr då jag hade bokat inomhuslokal här i närheten. Fem ekipage var vi som hade lokalen i fyra timmar och äntligen torrt om fötterna och inte beckmörker! Det var så skönt och det kändes ännu bättre när jag skulle gå ut till bilen för att hämta något och det snöade utomhus.

På plats var Gabrielle och hennes vovve Cajsa. Cajsa var duktig men inte riktigt lika vaken som hon brukar, matte tyckte att hon var lite loj. Nysytt fint täcke hade hon i alla fall!
3feb13.1

Sen var det favvokillarna Nemo och Fabian. De övade lite på sina ingångar och gruppen klurade lite på kommandot fot tillsammans. Husse använde sig av spegeln på väggen och Nemo sökte fin kontakt. De testade även att göra några premiärhopp över hindret.
3feb13.2
Husse har jobbat upp en väldigt fin kontakt med Nemo och när Nemo lägger fokus på rätt saker så är han jätteduktig! Han till och med överraskade husse en gång under träningen med hur duktig han var!
3feb13.3

Vega och matte Eva tränade vidare på rutan. Det är ett lite klurigt moment ibland och precis i början var inte Vega helt säker på var den där rutan var någonstans.
3feb13.5
Hon hade även en liten tendens att trippa framåt mot matte när hon väl hamnade rätt i rutan. En targetplatta och en boll i snöre fixade till det hela och Vega hittade både rätt och stannade kvar på plats. Kul att se att Vega börjar blir rutansmart!

Vega är en klickerklok tjej som är lärd att tänka själv och det syns på henne. Det är kul att se.

När Eva skulle visa något så låg Vega där på mattan och såg smart ut, hon såg ut att ta till sig vad matte sa! De tränade även fritt följ och hopp. Vega visade hur högt matte hade kunnat sätta plankorna egentligen.
3feb13.4

3feb13.8 Ekipage nummer fyra var en helt ny bekantskap för mig. Hon hette Daisy och visade sig vara en jättetrevlig och duktig liten tjej!

Trots att hon inte var så gammal (vill minnas att matte sa sju månader) så hade hon himla fin fokus på matte och visade upp fin arbetsglädje.

Jag passade på att leka och kampa lite med henne, rolig hund! Hon påminde lite om Iris faktiskt, kanske inte så konstigt att jag gillade henne.

Väldigt kameramedveten var hon också, utan att för den delen bli störd! En hund som fortsätter hålla i leksaken men tittar in i kameran samtidigt är en hund helt i min smak!
3feb13.6

Någon som däremot hade träffat Daisy förut var Nemo. Han hade träffat henne på en promenad och de hade lekt med varandra vid tidigare tillfälle. Nemo tyckte det var vansinnigt kul att se henne igen och de ställde sig på baktassarna och omfamnade varandra så fort de fick chansen.
3feb13.9
De fick leka fritt en stund under någon form av fikapaus och hade de fått bestämma så hade de nog lekt resten av träningstiden. De var så glada, lekte så fint och krokodilade för fullt!
3feb13.10

3feb13.11 Sist men inte minst tränade Iris och jag. Till en början med mycket ljud och studs men vi samlade ihop oss och mot slutet blev det riktigt bra! Jag tömde bland annat mina fickor på alla hundgodisar jag hade och lämnade över leksaken till Gabbi och Eva så att de fick kasta den till henne när hon gjort rätt.

Vi tränade på rutan, vi blev kommenderade genom linförigheten, hoppet, apporteringen och ett läggande under gång och vi avslutade med att träna lägganden och ställanden. Jag är jättenöjd med träningen och allt kändes verkligen bara ÄNTLIGEN! Åh så kul det är att träna hund med likasinnade glada och snälla människor och hundar!

12 svar på ”Äntligen torrt och ljust!”

  1. Det verkar sitta långt inne det där med att vi skärper till oss och får till det. Vi måste träna mer så det blir en vana detta! Grin

  1. Mycket roligare att träna några stycken tillsammans. Särskilt när man kan hjälpa varandra att komma framåt i träningen! Smile

  1. Det var väldigt kul!

   Alla övarde ju på lite olika saker beroende på vad man ska tävla och hur långt man kommit. Eller tänkte du på någon speciell övning?

 1. Ja det fungerade toppen med extern belöning ( jag eller Eva ) och du var så samlad o lugn Smile Jättekul att se , ni var duktiga Grin

 2. Gud vad roligt och lyxigt det ser ut Smile
  Själv har jag intresseanmält mig till typ 3 olika kurser, så får vi se vad det blir av det i vår. Nu längtar jag till våren så man kan träna ordentligt!

 3. Hej!

  Fina bilder.
  Vad avundsjuk jag är på er som har varandra och så bra träningsmöjigheter!
  Roligt att få se brorsan Nemo också High Five!

  Ha det gott allihop /Mezzrow’s Nonstop o matte Kicki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette