Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Går bra i skogen men inte på rummet – Livet med dobermann

Går bra i skogen men inte på rummet

Det är roligt att vara på läger och träna sök! Iris är lite duktigare än jag trodde att hon skulle vara på en del saker och vi har kommit på några saker som behöver förbättras och det känns som att vi lär oss mycket och bra saker. Roligt!

Det är egentligen bara här på rummet på vandrarhemmet som det går lite dåligt. I natt började det åska och blixtra där ute och lilla Lina blev nervös. Började knata omkring och ville öppna dörren.

Konstaterade att klockan var 0130 och om inte annat är det ju lyhört här och man vill ju inte väcka hela dobermannlängan mitt i natten. Jag tände lampan för att minska effekten av blixtarna och stängde fönstret för att stänga ute ljuden av åskan innan jag la mig i sängen och liksom höll fast Lina intill mig för att hon skulle ligga still och komma till ro.

Rummet blev till en bastu med det stängda fönstret och jag var tvungen att öppna igen. Efter en lång stund drog ovädret förbi och vi fick sova några timmar utan elak åska.

Efter en härlig dag i sökskogen kom vi tillbaka hit på eftermiddagen och det började åska igen. Lina visade inte upp några rädslor när vi gick i kopplet ute men så fort vi kom in åkte svansn in mellan benen och hon började skaka och försöka ta sig ut igen. Följdaktligen fortsatte vi att gå i koppel ute. En lång stund. I hällregn.

När jag hade torkat båda hundarna, duschat och bytt om en bra stund senare hade det slutat både regna och åska och jag bestämde mig för att lämna hundarna på rummet när det var dags för middagen.

När jag kom tillbaka efter middagen gjorde Iris något som tack och lov inte händer så ofta längre men hon började pinka av glädje. Inte helt optimalt när hunden far runt i 120 och är superglad i ett pyttelitet rum och börjar stänka omkring sig. Så jag sa åt Iris att följa med mig och sprang mot ytterdörren. (Vi bor nära den dörren!)

Vanligtvis brukar Iris sätta sig och kissa rätt fort när hon kommer ut sådär men nu hade det precis börjat skymma och herr Lötbom kom precis gående. Iris den förskräckliga kissade inte, hon skallade till ordentligt på stackars Folke. Man får inte skälla på Folke! Dumma hund!!

La Iris utanför dörren och gick för att hämta Lina. Sedan gick vi alla tre på en liten kvällspromenad bort till mässen där alla samlats. Där Iris givetvis satte sig och bajsade. Efter lite gräv i fickorna insåg jag att jag var påslös och skyndade tillbaka mot rummet för att hämta. Mötte Jeanette på vägen som hade påse i fickan och vi vände tillbaka till den syndiga bajsen.

Raska steg tillbaka och precis när jag plockar upp bajsen känner jag det; det är hål i påsen. Ännu raskare steg nu tillbaka igen, hög motivation att tvätta händerna!

När händerna är rena inser jag att jag glömt ta med mig färskfoder borta på mässen för att tina under natten. Attans, nu orkar jag inte mer! Vi struntar i allt, går och lägger oss och ger upp för dagen. Ber en liten bön att det inte ska åska i natt också och att det finns någon oskriven regel att ju sämre det går på vandrarhemmet, desto bärtre går det i sökskogen. Vi kommer att dominera stort i morgon i så fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *