Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Från början, kennelläger – Livet med dobermann

Från början, kennelläger

Efter tio nätter borta är vi nu hemma igen! Hemma betyder att de nästan 900 bilderna jag tagit nu går att titta på i min dator och därmed lägga upp highlightsen på bloggen. Med början från början; Kings & Queens’s kennelläger 2013.

Dag 1. Lydnad
Den bästa övningen för Iris och mig var nog den vi gjorde tillsammans med alla andra. Lägganden under gång, ställanden och linförighet alla på en gång.

Både en nyttig övning med störningen som blev och ett skönt kvitto på att Iris faktiskt inte bryr sig särskilt mycket om andra hundar när vi gör något tillsammans hon och jag.
kennellag13.1
kennellag13.2

Tre av Iris syskonbarn var också med och de visade sig ha ungefär samma intressen som Iris. Särskilt blyga var de inte heller!
kennellag13.4

Dag 2. Rallylydnad
Efter samling på morgonen hemma hos kennel-Eva där hon lärde oss ett gäng rally-skyltar åkte vi till den bokade träningsplanen och övade.
kennellag13.5 Jag hävdar med bestämdhet att den som kom på rallylydnad gjorde det på fyllan, det är minst sagt intressant vilka regler och avdrag som gäller på tävling. Kul och annorlunda att träna var det i alla fall!

Varmt så in i baljan var det och Iris hittade en egen plats i skuggan efter att vi var färdiga med rallyn. Vår egen bil dög inte och hon vägrade komma ut därifrån.
kennellag13.6 Själv var jag mest nöjd med att Iris plötsligt fick för sig att springa från den sidan av planen vi var på till det gäng med människor + hundar som höll på att träna agility på andra halvan av planen. Jag ropade och Iris vände direkt, trots den lille luddhunden som fick henne börja springa.

Iris kullsyster Myra var med på lägret var med tillsammans med matte Carro.
kennellag13.3

Dag 3. Tipspromenad, lekar och utställning
kennellag13.7 Kanske den viktigaste dagen då det skulle tävlas. Jag gick ut hårt och vann den första i form av tipspromenaden. Som pris valde jag det som jag visste Iris skulle digga mest; en rosa frippa!

Sen var det dags att ta sig till gräsplanen igen för en tävling med många olika besynnerliga moment. Det började med en apporteringsdel. (Hunden hämtar så många pinnar som möjligt på en viss tid). Jag förklarade för Iris hur hon skulle göra innan vi började.

I efterhand inser jag att jag var på tok för sportslig som ställde mig vid sidan av pinnarna och liksom skickade henne in att hämta och komma med grejjerna till mig. De andra ställde sig mitt bland pinnarna och plockade alla pinnar direkt ur munnen på hunden. (Se bild nedan på Lena och valpen Fuska, ni hör ju själva på namnet…)
kennellag13.8
kennellag13.9

Ett annat moment var att man skulle lämna hunden och hoppa hopprep slalom mellan ett gäng koner. Trodde faktiskt inte att Iris hoppjerka skulle klara av det men jag måste ha hoppat så tjusigt att hon glömde att följa efter för vi klarade det fint! kennellag13.10

Annat moment; gå fot runt rutan med utplacerad skål fylld med hundgodis i mitten. Vi klarade plättlätt!
kennellag13.11

Banans sista moment var att gå en rallylydnadsbana med förbundna ögon. Uppfödar-Eva lotsade och det var inte helt enkelt. Valpen Allan klarade fint tillsammans med husse.
kennellag13.12

Tyvärr tog vi inte hem någon storseger i denna prestigefyllda tävling och fick satsa allt på att vinna dagens sista tävling i form av utställningen.

Valparna började att visa upp sig och trava i värmen. Nedan lilla Ellie.
kennellag13.13
Valpen Fuska (vem annars!?) tog hem valpsegern och trots alla bollar och leksaker som hon fick som pris ville hon tugga på segerrosetten.
kennellag13.14
När gruppbilden på valparna skulle tas hade de för länge sedan tröttnat på att stå fint och prioriterade annat.
kennellag13.15

Bland de vuxna hundarna lyckades inte uppfödar-Eva se att Iris var den finaste hunden. Men det är skit samma, vi fick en handgjord fin-pysslad rosett och det är det viktigaste! kennellag13.16
(Några av bilderna på mig och Iris kommer från Evas hemsida)

7 svar på ”Från början, kennelläger”

  1. Pfft, vi följde reglerna till punkt och pricka, kan inte rå för att vi helt enkelt är grymma!!! :-D

    1. Från ”Lena instruktören” som är lugn och sansad till ”Lena hets med Fuska” som ska vinna eller försvinna. En nästan lite läskig förvandling.

    1. Kan inte direkt säga att jag läst in mig på tävlingsreglerna heller… :-P

      Kameran är en Nikon 300S och Eva har en Canon EOS nåt… :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *