Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 T-premiär! – Livet med dobermann

T-premiär!

I dag var Iris plötsligt halt. Min hund stod på tre ben på gräsmattan, sprang på tre ben, gick på tre ben ner för trappan osv. Troligtvis har hon bara sträckt sig men det blev koppelvila direkt ändå.

Därför gjorde vi något jag tänkt göra länge men inte fått tummen ur att göra. Leta T inomhus. Tanken var alltså att det skulle vara en lugn övning till skillnad mot att rusa runt på tomten. Sen att Iris aldrig tar det lugnt är en annan femma.

För ändamålet hade jag samlat på mig några korkar från de skånska mjölkpaketen. La T i en kork och la ut fem tomma korkar i vardagsrummet och sen körde vi på ”leta”.

Filmade gjorde jag också! Pedagogiskt ihopklippt och allt! Syns tydligt att Iris är halt på höger bakben när hon börjar leta…

Förutom att Iris inte bara hittade korkrackaren på rekordtid sista gången och jag inte ens hann reagera innan det hände så tyckte jag att det gick bra. Jag kan stå tyst i rummet och hon letar som en tok.

(Om någon undrar vad tusan det är som piper i filmen så är det min pappas mobil. Följdaktligen är det min pappa som Mmmmar i bakgrunden också när Iris hittar och så vidare. Han syns lite i första söket ockå där han sitter i soffan och kollar.)

9 svar på ”T-premiär!”

  1. Wow, hur introducerade du övningen första gången? Eller var detta första gången Iris provade. Detta måste jag testa med min spaniel. Jätteimponerad! :)

    1. Jag började redan när Iris var valp att lära henne leta efter sin leksak/boll och när hon blev bättre så använde jag mindre och mindre bitar av leksaken/bollen (typ storlek 50-öring). När vi började träna på T så var hon redan van vid leken ”leta”.

      I dag sågade jag lite på min lilla bana som jag har byggt, den är rätt bra att ha i början för att lära hunden ta ett speciellt ämne. Ska filma/ta bilder på det i morgon tänkte jag.

      Det är roligt att trixa lite med såna här saker, vovvarna är så duktiga på att använda sin nos!

  2. i firefox ligger din blogg mitt i en grön ram, och när man går in på hemsidan ser man bara just den gröna ramen och får ”dra sig” till mitten där text och bilder är!

    jag tror att du anpassat hemsidan efter en större storlek på datorskärm än jag har kanske, eller om nåt annat är tokigt, men så är det för mig i alla fall :)

  3. wow, va duktig hon är. Hur har du lärt in detta? Såg jätteroligt ut. Du får jättegärna förklara hur du börja träna.

    Hoppas att hennes ben blir bättre. :love:

    1. Jag ska skriva mer om denna träning och ska lägga upp lite mer filmklipp också tänkte jag! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *