Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Linas öron tränar lydnad – Livet med dobermann

Linas öron tränar lydnad

Jag befinner mig i det härliga stadiet av förkylning när man inte riktigt vet om man är sjuk på riktigt eller inte. När man vaknar på morgonen och känner sig sjuk men när man fått lite frukost i sig så känns det ok ändå, en stund.

Vi hade bestämt träff med Christian och hunden Kira i skogarna kring Klippan för träning. Jag la ett spår till Kira men valde att inte gå något spår med Iris. Istället gick jag bara med i Kiras spår när det var dags och sen gjorde vi en uppletanderuta åt Iris.

Jag rörde till det i Kiras spår och påstod att hon gick fel när hon faktiskt gick rätt på ett ställe, inte helt otippat, efter det beslutade jag att knipa igen och pratade bara när jag blev tillfrågad. Kira kunde så fint och hade ett otroligt behagligt tempo i spåret, det var otroligt roligt att se.

Iris blev lite galen i bilen i dag bara jag petade på klämmorna som jag använder som snitslar i spåret. Jag orkade inte ta med mig det uppvarvade paketet på spår, det fick bli en uppletanderuta där hon fick springa av sig utan min inblandning. Förutom att det tog ett varv där hon bara sprang utan att slå på nosen så kom hon in med alla fyra sakerna vi hade lagt ut, det fick räcka i dag.

Sen åkte vi till Söderåsens BK. Där tränade jag först med Lina! Söderåsen är Linas och min första BK och det kändes väldigt kul att träna lite lydnad med henne där, precis som förr var det! Lina kunde gå fritt följ, läggande under gång och inkallning med ställande. Det sistnämnda var det knappt att jag kom ihåg eller visste att hon kunde! Mellan momenten rullade hon sig på gräsmattan och såg nöjd ut.

Linas öron har två lägen när hon tränar; triangelöron då hon lyssnar och väntar på ett kommando eller klick (dvs vad ska jag göra för att få en godisbit?) och öronen bakåt när hon är nöjd och får beröm.
soderasensept13

Iris fick också träna lite och under tiden som vi var på planen tränade Christian och Kira samtidigt. Vi övade på en gemensam plats där jag bara gick fram och tillbaka till Iris på kort avstånd och belönade. Efteråt passade jag på att bara träna på början på en platsen, dvs koppla loss, stoppa undan kopplet, lägga hunden och gå något steg. Kollade hur Iris reagerade.

Vi fick otroligt bra störning från Christian och Kiras träning under tiden och flera gånger blev jag förvånad över att Iris ignorerade deras rop och kampande under tiden som vi tränade.

För att känna mig rätt så snuvig och hängig så var det en ovanligt bra träningsdag.

2 svar på ”Linas öron tränar lydnad”

    1. Ja, jag tänker också på det rätt ofta. Jag kan t ex inte radera de bilderna när jag ska rensa bland fotoalbumen här på datorn.

      Radarparet! :inlove:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *