Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fixardagen – Livet med dobermann

Fixardagen

I dag hade jag planerat att fixa inomhus på förmiddagen och sen hitta på något med hundarna på eftermiddagen. Jag har ett sovrum där det sitter rosa tapeter med rosamålad vägg under och det ska bort för att sedan målas i lämplig gul(aktig) färg.
6okt131
Frid och fröjd, jag blötte och skrapade tapet och det gick undan. Sen kom Iris. Iris som vill vara med. Iris som älskar sällskap. Iris som trivs bäst när hon får vara med. Iris som kan nosa sig till om matte för ovanlighetens skull tänker på något annat än henne.

Med sig hade hon en av mina strumpor. Hon verkar också ha på känn när en strumpa börjar bli så sliten att den ska kastas för i vanliga fall bär hon bara runt på dem. Denna genomgick strimling. (Eller så fattade hon att det var ok när vi hade dragkamp om den…)
6okt132
När jag hade gjort en stor bit vägg klar så gick vi ut på tomten istället, nu skulle Iris få sin tid!

Bara det att vår nye lille granne var ute på sin tomt. Han är en spaniel på 5 månader och har bara bott här i någon vecka eller två. Lina såg hon först och satte sig och morrade vid staketet. Jag såg till att ha Iris kopplad när hon upptäckte honom. Hade hon fått välja så hade dragit rätt över staketet.

Iris fick ha sele och långlina på sig och jag var beredd hela tiden. Ändå hann jag inte med när hon plötsligt och utan förvarning seglade över staketet bara för att kolla lite. Som vanligt kunde kunde jag ropa tillbaka henne och så la jag henne på andra sidan och gick runt och hämtade henne.

Efter det kände jag att jag tröttnat. Nu fick det vara slut, 1,20-staketet har gjort sitt och jag vill kunna ha Iris lös på tomten utan att hon skuttar över när hon känner för det! Särskilt nu när de har valp, då är det inte ok att Iris gör sånt! Packade in mig själv i bilen och åkte och köpte nytt staket. Kom hem med en rulle på 1,80 m.

Sen började den svettiga sysslan med att riva ner det gamla staketet som hade vuxit sig fast bakom träd och grenar, kaprifolen hade verkligen snurrat in sig osv. (Iris och Lina knaprade märgben under tiden.) Det tog faktiskt all tid och ork och när jag var klar var inte ens det nya staketet på plats. Det står bara utrullat de första metrarna och just nu ser det ut så här.
6okt133
Snart har jag fixat en idiotsäker dobermanntomt. För nu ska hon inte kunna hoppa över längre, nu är det sista skuttet skuttat.

Det får bli träningstid för Iris i morgon istället.

Ett svar på ”Fixardagen”

  1. Ja du, det där är alltid en känslig fråga. Vorstehfolket börjar ofta vid 4 månaders ålder, slädhundsfolket väntar ett par månader till och bruksfolket behandlar sina hundar som om de vore gjorda av glas fram tills de är 1-2 år (intressant är då att draghundarna är aktiva långt upp i åldrarna medan brukshundarna pensioneras relativt tidigt). Nikki är en liten hund och dessutom väldigt lätt så jag hade nog kunnat börja ännu tidigare med henne men valde att inte göra det. Jag började att lära henne dragbeteendet efter 4 månaders ålder men det är först nu de senaste veckorna som hon fått börja dra på riktigt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *