Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En backe och en bil – Livet med dobermann

En backe och en bil

Fråga mig inte varför men husse och jag bestämde oss för att köra intervallträning i en lång och seg backe här i närheten. Att springa intervaller med hund som inte får dra i kopplet när vi springer blir knöligt. Iris fick följa med ändå.

Det är ungefär tre km till själva backen så vi värmde upp med att springa dit. Iris fick springa lös en del av vägen dit och var så lycklig när hon skuttade runt i sin rosa reflexväst.

Väl framme vid backen bestämde vi att vi skulle springa upp till tredje paret ”reflexpinnar” uppe på krönet och vända där och tillbaka igen, kanske 100-120 m? På båda sidor om grusvägsbacken är det stora åkrar så långt ögat når nästan så risken för rådjursjakt var liten.

Jag testade att hålla i Iris koppel när husse stack iväg före mig uppför backen men det blev ju som att åka knapplift uppför backen. Hon blev galen!

Så hon fick vara lös och först följde hon efter husse, hon tyckte att det var jätteroligt när han satte fart uppför backen. Sedan upptäckte hon att det innebar att jag inte var i närheten och var tvungen att rusa till mig. Vi sprang upp för den där backen 5 resp 6 gånger och Iris körde egen budföring mellan oss under tiden.

Trafik på grusvägen är ovanligt och därför var det så typiskt när en bil dök upp över krönet precis när husse var längst upp och jag längst ner i backen och Iris lekte med min högra handske och skuttade runt för sig själv typ i mitten av oss!

irisintervallspring2
Iriiiis! ropade jag så högt och säkert lite panikslaget att Iris bara tvärstannade och släppte vanten. Iiiriiis, ropade jag igen och hon kom rusandes. Åh, så mycket beröm hon fick när bilen sakta rullade förbi oss och jag höll i Iris halsband med ena handen och vinkade som tack till bilen för visad hänsyn.

Även om det aldrig var någon fara då bilen kom på långt avstånd, Iris syntes så bra med sin väst, hon kom efter 3 sekunder och bilen sänkte farten men det kändes ändå i magen ett kort ögonblick.

Efter att ha plågats klart i backen sprang vi hemåt igen, Iris och husse hurtbulle höll ett lite bättre tempo än jag och den sista km av 7,6 sprang jag själv. Insåg att Lina nog kan följa med även på intervallträning i backe då tanten fortfarande har klart bättre kondis än sin matte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *