Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris på vilda djurens äng – Livet med dobermann

Iris på vilda djurens äng

Jag kom hem i morse efter att ha jobbat natt. Sov någon timme eller två och segade sen upp mig ur sängen.

Hade kunnat snooza i evighet men när väckarklockan ringer så blir Iris lika glad varje gång – NU SKA VI GÅ UPP HURRA! Vill man vila lite till så får man säga åt henne att lägga sig ner igen. Lydig hund som hon är så gör hon det, och studsar sedan upp 9 min senare när klockan ringer igen. NY DAG HURRA! Hon är effektiv, även om hon lägger sig fort igen så får man dåligt samvete efter några snooz och kan inte låta bli att piggna till när hon är så glad.

Följdaktligen var jag ledig hela dagen med hundarna i solskenet men hjärnan var väl inte riktigt på topp. Därför tränade vi bara lite lydnad och sen lekte vi och slappade resten av dagen.

Det största äventyret i dag blev en promenad. Vi gick mot stora ängen där alla kaninerna, rådjuren och fasanerna brukar hålla till. Väl på ängen såg vi inga vilda djur men en bit bort gick en man med liten vit hund som sprang lös.

Vad passar väl bättre än att släppa sin egen hund då bara för att kolla om hon fortfarande är en fena på inkallningar? Kopplade loss Iris och sa åt henne att sätta fart och det gjorde hon!

Lina då? Henne vågar jag inte släppa där, rädd att hon hade dragit som en avlöning! Istället kopplade jag ihop mina två koppel så Lina fick längre snöre att gå i och sen körde vi lite klassisk koppelkamp under tiden som Iris rusade runt.

Däremot vågade jag sätta Lina ner bredvid Iris för att ta en gruppbild. Båda flickorna spanar mot det höga gräset där alla vilda djuren säkert låg och tryckte så jag vågade inte stå med ryggen mot särskilt länge.

Mitt älskade monster Iris var precis lika duktig på att vara lös som hon alltid är. Syns inte så bra på den här soliga bilden men jag tror att Iris tuggade öra för evigt kommer att ha vita hårlösa fläckar nu…

13 svar på ”Iris på vilda djurens äng”

  1. Vilka glödjespridre de är hundarna, vem kan fortsätta vara trött på morgonen när de sprider sådaan glädje och förväntan inför en ny dag :-)
    Duktiga Iris(och Madde såklart! ;-) ), ihärdig träning lönar sig! Nemo är snart 2 år gammal och för sisådär 4 månader sedan fick han helt plötsligt knäck i öronen. Han låtsas som ingenting och matte sliter håret i ren frustration. Men jag antar att det bara är att inspireras av dig och bara kämpa på, någon gång sitter det väl hoppas jag. Tills dess är det långlinan som gäller.
    Måste ju bara säga att nya bannern är jättefin! Vid första ögonkastet ser det nästan ut som Fina Lina gått och blivit tax :-))

  2. :dog2: Hille, Lina som sitter till hö på bilden? Hon som alltid har en förmåga att ha samma hållning som en degklump när man säger åt henne att sitta? ?:-)

    :dog2: Malin, Iris hade en så jädra period när hon var runt året. Då var hon en knasboll som inte lyssnade på något ett tag! Hoppas att Nemos knäck lossnar snart! ;-)

    :dog2: Camilla, tack (det samma!) :-))

    :dog2: Emelie, ja ibland så är de extra söta. I går var nog en sån dag! :yes:

    1. Lina biter så fint och försiktigt att hon får kampa med kopplet. Det är sällan som jag inte ställer upp när hon vill busa lite.

      Bilden :camera: tog jag också där på ängen, hann ta en bild innan jag blev nervös att några rådjur skulle komma springade och fort greppade Linas koppel igen.

    1. Hille, det stämmer faktiskt! Lina med sol på bröstet ser lite vältränad ut och stackars Iris som har en skuggstrimma över bröstet ser helt insjunken ut! :-D

    1. :bunny: :poop: om man ska vara riktigt petig!

      (Ä jag dum om jag säger att det är typiskt dig att hitta just :poop::et?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *