Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Svårtränat! – Livet med dobermann

Svårtränat!

Det händer något konstigt här hemma just nu. Efter att häromdagen ha tränat med Lina på burkbanan testade jag med Iris och det blev bara pannkaka.

Jag är van vid Linas lugna söksätt och gulliga nosmarkeringar med tasskrafs. Jag använder klickern när jag tränar.

När Iris skulle träna så blev hon frustrerad när hon inte riktigt fattade vad matte ville direkt. Samtidigt var hon så klicker-känslig och jag så långsam/dålig med tajmingen att hon snappade upp helt fel saker.

Som tur var så har jag filmat alla pass vi gjort de senaste tre dagarna så jag har kunnat se mina misstag. Bl a att jag klickade när Iris slickade på en burk och vips så hade jag en hund som slickmarkerade. Även hennes läggande klickade jag bort några gånger.

Filmen visar bara en bråkdel med lite snabba klipp från de senaste tre dagarna. Ibland är Iris klockren, ibland vimsar hon till det helt. Och allt är mitt fel.

Har ägnat mycket tid åt att fundera och titta på filmerna. Fått planera träningen mer i detalj. Exakt vad vill jag att hon ska göra och exakt vad vill jag belöna? Det är väldigt nyttigt men samtidigt känns det väldigt ovant att känna att Lina är den duktigaste hunden just nu när det gäller träning.

8 svar på ”Svårtränat!”

  1. hehe, ja dem däckar totalt mina hundar innan läggdags :-P

    Rolig hundträning du kör, blev lite sugen själv att träna nu men klockan är nog lite sent :)

    1. Skönt med vovvar som vet när det är tid för vila och tid för action!

      Pudlar är ju smarta vovvar så de skulle säkert gilla lite hjärngympa! :)

  2. Iris är ju jätte duktig!

    Men jag håller med, hon verkar väldigt förvirrad och hon verkar även få lite ångest mot slutet där.

    Det jag inte förstår är varför du låter henne bita på burkarna? Du borde ha visat tydligt ditt missnöje över detta men istället så belönar du henne, då förstärker ju du detta beteende även fast hon lägger sig efter att ha bitit på de rätta burken?

    Jag menar inte att låta kritisk, jag tycker du är en jätte bra ledare för dina hundar och både Lina och Iris är jätte fina och duktiga.

    1. Tack för din kommentar! :yes:

      Bra fråga du om varför hon får bita… Jag har också klurat på det när jag tittat på filmerna. Dag två hade vi nästan helt fått bort det för att sedan dag tre ha problem med det igen. :-((

      Detta är det svåraste jag gjort med Iris på länge. Hon bjuder på så många beteenden och är så laddad att jag måste vara jättesnabb med både belöning och nej. Har blivit så bortskämd av Linas långsamma sätt på banan att jag nog inte var beredd på Iris reaktioner.

      I går när vi tränade samma sak höll jag mig på golvet och nära Iris för att hinna med bättre.

      Jag hoppas att detta blir en ”före” film och att vi snart kan visa upp ett supersnyggt ”efter”! :-)

    1. Förutom galonknapp och hjärna så skulle jag vilja lägga till överskottsenergin i benen också. :-P

  3. Jag har försökt testa detta hemma, men jag gör nog fel för min fröken fattar inte.
    Minns inte om du visade på din förra blogg, men skulle inte du kunna skriva/visa lättfattat hur man gör för att hunden ska nosa på alla och förstå dens uppgift? :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *