Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Schnauzer-repris… – Livet med dobermann

Schnauzer-repris…

Ja, det är sant. Vi mötte dem igen!
.
Vägen hem från jobbet tar i vanliga fall ca 40 minuter att gå. Men för att Lina skulle få promenera ordentligt så gick vi en liten omväg hem. Vi såg en schäfer, Lina tittade, men skötte sig. Två golden passerade framför oss, Lina var mycket intresserad men hon höll sig från att skälla. Sen såg vi en liten hund av ospecifik ras komma gående rakt mot oss. Detta utnytjjade jag till att gå lite fram och tillbaka tills hunden började komma närmare, vill inte reta upp eller göra andra hundägare nervösa, så när hunden började komma nära så vände Lina och jag och började gå hemåt. Sist såg vi en lös hund som gick i gräset till höger om oss. Lina såg hunden, men brydde sig knappast. Inte ens när hunden skällde svarade Lina. Perfekt träning, jag var så nöjd!
.
Vi stannade till vid grusplanen, där höll ett gäng killar på att träna fotboll. Så jag gick längs med planen och övade på "stanna", "sitt" och "ligg" för att få lite lämplig störning i träningen. Lina var duktig och lyssnade fint på kommando. Jag ställde mig så långt till höger om henne som kopplet tillät och hon både satte och la sig så fort jag sa till.
.
Glad går vi vidare hemåt på stigen där vi sist mötte schnauzern. Hinner bara tänka "Bara de inte kommer nu" så hoppar den där rackarns hunden ut genom i stort sett samma buske som sist och börjar skälla som besatt så fort den såg oss. Hörde tantens hesa röst ropa åt sin hund att den skulle vara tyst, men det var först när jag och Lina vänt och gått några meter bortåt som hunden blev tyst. För jag tvärvände direkt! Tanten hann inte ens se oss innan vi var borta. Så vi tog en omväg och en annan stig. När vi närmar oss slutet på denna så kommer hundarna och tanten på den vägen de också! Så bägge hennes hundar kommer springandes skällandes mot oss. Jag stannade, osäker på om jag skulle vända – igen! Tanten viftar med armarna och ropar "Det är ingen fara, de är så snälla!"
.
Så här i efterhand, för det är ju då i alla fall jag är som klokast, så skulle jag ha vänt då. Men jag har någon slags högre önskan om att alla ska kunna hålla sams och att problem går att lösa. Så istället sa jag "Tror du att du skulle kunna koppla dina hundar, vi har redan bytt håll en gång på grund av er idag." Detta trodde ju inte tanten på, så jag förklarade att det var vi som var orsaken till att hennes hund hade börjat skälla en stund tidigare. Så hon ropade på sina hundar, kopplade dem och började gå mot mig. Sen pratade hon hela vägen mot mig. "Jag fattar inte vad problemet är, det måste ju vara fel på din hund! Det är ju din hund som har problem! Min hundar är snälla!" Sen började bägge hennes hundar hänga i sina koppel och skälla som tokar. Lina var tyst men inte lugn! När tanten insåg att det inte gick så bra för henne och hennes snälla hundar så stannade hon plötsligt och sa "Hade mina hundar fått gå lösa så hade de inte reagerat så här! Nu stannar vi här så får ni gå förbi. Gå förbi då!"
.
Jag sa ingenting, jag tänkte bara på hur mycket jag ångrade mitt beslut att inte vända om! Så jag tog Lina och passerade tanten och hundarna. Och självklart gick hon inte tyst förbi de två hundarna! Skit också! Om det är någon tröst rent träningsmässigt så slutade hon dra i kopplet och skälla så fort vi hade dem bakom oss.
.
Så nu blir det inga fler möten med henne eller hennes hundar! Ser vi någon av dem så vänder vi tills de försvinner. Om vi så ska springa ifrån dem!
.
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Schnauzer-repris…”

  1. ELEONORE writes:

    Du är helt fantastisk, hur orkar du stå i mot tanten!
    Jag har läst lite om dej och din fina Lina!
    Själv har jag precis köpt min första dobermann men har en hund till som är 3 år bland ras dobermann/rottis.
    Så jag har mina problem framför mej.
    MVH /Eleonore

  2. Tack för de snälla orden! Jag tycker inte att gömma sig för tanten är så fantastiskt, jag fegar ju för att slippa möta henne.

    Nyfiken på om din dobermann är en valp eller ej. Önskar dig lycka till med bägge hundarna i alla fall.

    /Madeleine

  3. Eleonore writes:

    Nä du fegar inte ur!
    Sura tanter finns de många av!
    Ja min dobermann Elsa är bara 13v.
    Vi ska snart börja i valp kurs.
    MVH Eleonore

  4. Åh, så avis jag blir! Om lilla Lina blir mamma någon gång så vill jag nog behålla en valp från henne! Lycka till med valpkursen och hälsa Elsa!

    /Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *