Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Varför är alla rädda för min hund? – Livet med dobermann

Varför är alla rädda för min hund?

Bilden av att en dobermann är ett livsfarligt monster och dess ägare följdaktligen är något dum i huvudet är ju något jag råkar ut för lite då och då. Varför är det så? Jag funderar lite fritt…

Hur ser bilden av en arbetande dobermann ut? Jo, det är en hund som hänger i figurantens arm och ser allmänt vild ut. Hur ser figuranten ut? Jo, det är en rätt ung, biffig kille med rakat huvud som står och vevar med en pinne i högsta hugg. Dessa actionbilder är vanliga, det är flera kennlar som har just en sån bild som "förstasida". Bilderna nedan är inte svenska för att inte trampa någon på tårna/tassarna, men de är praktexempel på vad jag menar. Hunden på bilden kommer från Kennel Blitzkrieger, klicka på bilden för att se orginalbilderna
Dobermann på film då? Ha, ha säger jag bara! Alla dobermann på film äter små barn till frukost. Inte ens i Disneyfilmerna kommer dobermann undan! Oliver blir skrämd av elak hund.

I serierna?De ser ju glada ut i alla fall? Lite taggiga halsband bara…

Konsten då?

…jag ger upp!

Nu ska jag och Lina ut och döda någon och kanske kissa lite när vi ändå är ute.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter bloglovin

0 svar på ”Varför är alla rädda för min hund?”

  1. Sofia writes:

    Klockrent, jag har själv en dobermann och fick negativa reaktioner redan på valpkursen då hon var 3 mån gammal. När medlemmarna i kursen fick höra att hon var en dobermann höll de ganska hårt i sina koppel. Larvigt!

    lillasysterrs.blogg.se

  2. Ja väldigt larvigt att en tremånaders hund blev farlig så fort alla fick reda på vad det var för ras. :down: Väldigt tråkigt också får jag säga. Jag hoppas att de ändrade sin inställning under kursens gång sedan! :up:

    (Leya var fin! :love: )

  3. Haha. Så klockrent!

    Fast jag brukar tycka att det är rätt roande att de avbildar min hund som ett monster, för när jag vänder huvudet från TV-skärmen och möts av de mest oskyldiga och lojala ögon jag känner, så kan jag inte låta bli att skratta åt "likheterna". :D

  4. Ha ha…ha ha… fattar precis vad Du menar – man blir liksom nästan lite "full i bellman" när man ser hur folk på avstånd anstränger sig så de nästan kissar på sig för att se i alla fall en smula oberörda ut: Klara, färdiga… nu osäkrar vi vår revolver….. :pirate:
    Vi satt och pratade hemma om att tänk OM…. man skulle släppa vovvarna lösa mitt i en shoppinggalleria bara för att se vad de skulle ta sig för – vem de skulle hoppa på och pussa först osv… :cat:

  5. Minns en gång när jag träffade en ipkille i artonårsåldern som luktade öl frågade mig : Ska inte såna hundar vara tuffa?
    Dani gjorde ingenting utan stod bara brevid mig. Undrar hur han tycker en tuff hund är?En hund som biter han i benet?Det tycker inte jag är särskilt tufft iaf.

  6. Ammi writes:

    STORT TACK för dina snälla ord i årets sista Dobermanntidning. Jag blev verkligen jättejättejätteglad. Klubben är medlemmarna och tillsammans har vi ju så kul :)).

    Stor julkram från Ammi (och Anders) plus alla hundarna. Syns väl den 10e? Jag ska maila ut lite info till alla snart tänkte jag….

    KRAM

  7. Jag som både har och förut har haft dobermann av båda färgerna har märkt att om folk reagerar på hundarna så är det på de svarta. De bruna brukar vara söta och trevliga. Bara häromdagen misstogs Merlin för en labrador av en medelålders dam… :D
    Om någon frågar vad jag har för hundar brukar jag i samma mening nämna att jag tränar dem i spår och lydnad, samt ställer ut dem. Utställning har ju inte direkt någon fet tuffhetsstämpel på sig… :lol:
    Jag upplever faktiskt att folk generellt är mer positiva än negativa… :up: Eller också kanske jag blivit härdad efter snart 12 år med rasen och slår dövörat till… :D

  8. Jag vet inte om ni sett det men det här inlägget skrev jag i november 2006. ( Jag flyttade upp det lite tillfälligt bara.)

    Då när jag skrev det hade Lina bott hos mig i 7-8 månader och jag hade väl börjat upptäcka att de fanns de som var skitskrajja för rasen.

    Men samtidigt är det ju inte så konstigt, våra vovvar framställs väldigt sällan i någon form av media som den snälla hunden. Snarare tvärtom. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg det som dobermannägare, att de som själva aldrig träffat en dobermann kanske går runt och har den här bilden av vår ras.

    Så jag tänker ofta på det här inlägget, särskilt med tanke på den här bloggen. Jag klurar på hur många läsare som hittat hit och kanske, kanske fått en lite annan bild av rasen. Jag hoppas att min blogg bidragit lite till det.

    Själv är jag nog också så pass härdad nu att jag inte tar åt mig av dumheterna som man hör ibland och jag håller verkligen med om att folk är mer positiva en negativa i mötet med mina voffar! :up:

  9. Jenny writes:

    Jag har ju bara haft min Dobermann i 6 månader, och har inte riktigt vant mej vid folks fördomar än.
    Blev faktiskt väldigt förvånad över folks reaktioner.

    Vissa va rädda redan när hon vägde 6 kg!
    "Bäst man hälsar nu, innan den blir stor o farlig"
    "Såna där hundar ska hållas i hangarer"
    Är sånt jag har fått höra b la.

    Brukar fråga dom som tycker det är otäcka hundar hur många dobbisar dom träffat. Och ofta är svaret ingen alls.
    Men dom har ju sett dom på film!

    Man får ju se till att bevisa motsatsen helt enkelt. Och jag tycker absolut din (och många andra dobbisbloggare här) hjälper till att visa en positiv bild av rasen.

    Men visst träffar man även personer som är positiva.
    Häromdagen kom en dam 70+ fram o ville hälsa på den söta lilla(?)hunden! Sånt värmer!

  10. Jenny, jag blev också förvånad i början. Och ledsen.

    Så det är precis som du säger man får försöka bevisa motsatsen helt enkelt. När jag skrev inlägget 2006 då var det nog bara två pers som bloggade här, nu är vi… över 70?! Så nog tusan går det inte att undvika myopera-maffian om man surfar runt och letar efter dobermannrelaterade saker på nätet inte! :yes:

  11. Erika Karlsson writes:

    Det värsta är väl också när okunniga skaffar en "farlig" hund för att själva bli coola. Det tycker jag är den största nackdelen med att framställa olika raser på olika sätt. Sedan är det klart att det är tråkigt att folk dömer hunden så fort, men kanske är det också det som lockar, fast att det även kan locka seriösa människor då. Fast jag är mer rädd för schäfrar =)

  12. Jenny writes:

    Bra tips det ovan om halsbandet!
    Har sett en sida på nätet, där dom syr upp hundoveraller.
    I chockrosa fuskpäls!! Ha ha! Då kan väl ändå ingen tycka dom ser farliga ut? ;)

  13. Min förra dobbis vann ett koppel och halsband på tävling. Det var i tyg och gul/grönt med blommor på :P I vanliga fall hade jag vanliga läderkoppel och halvstryp, men så ibland åkte tygkopplet på – och det gjorde världens skillnad! Helt plötsligt kom folk fram och ville hälsa "vilken fiiiin hund" osv :P Men när vi gick ute med läderkoppel så bytte folk sida på gatan – och då var hon ändå hur snäll som helst mot allt och alla :D Fascinerande att koppel och halsband kan göra så stor skillnad :D

  14. Ska ni höra det "knasigaste" från en av stadsturerna då…. En man kom fram och tyckte B var så fin (vilket ju var kul iofs), men han skulle gärna vilja ha en liknande – "Men hon är ju väldigt stor va, tror Du det skulle bli lagom storlek om jag lät korsa en pinscher och en dobermann?" !!!???? Well…hmmm….ähhhh… jag tror inte det är någon jättebra idé om det bara är "rätt storlek" Du är ute efter… Tja vad ska man säga :confused:

  15. jag fick en fråga senast för ett par dagar sedan:
    -Jaha, har du en dobermann. Hur vågar du egentligen ha en sådan farlig hund? Ja då kan du väl aldrig skaffa barn?

    Ganska skrattretande när man själv vet vilken mes Diablo är!

  16. Haha barnlösa nja det tror jag ju då inte. Skall försöka få till fina bilder på mina barn med Ria och lägga ut. Jag har ju en 2åring och en 7åring tillsammans med en Dobermann. ;)

    Adam bygger ju torn med Rias märgben

  17. Erika, ja det är ju ett problem i sig. Är det då en lite halvdåligt avlad hund (köper man hund för att vara cool och för att man vill att folk ska tro att den är "farlig" kanske man inte bryr sig om att kolla MH-test och köpa reggat) så sitter man ju på en potentiellt nervös/rädd hund med en kass husse/matte. Dålig kombination…. :down:

    Anna, ja vad kan man svara? Finns det ens ett svar (som hinns med på den tiden man konverserar främling på stan)? Köp en leksakshund i lämplig storlek? Det är ju bara :faint:

    Heléne, jag pimpar min hundar med flit precis så som du säger. Några exempel nedan;

    Jenny, chockrosa fuskpäls :yes:

    Marina, som med Lina alltså. Fegare/mjukare dobermann får man leta efter. (Är Diablo efter Don Dante precis som Lina?)

    Och vi får väl förbli barnlösa då med dessa elaka hundar… :p

  18. Japp han är oxå från Don Dante.
    Han är verkligen vänligheten själv Diablo. Tänkte testa vad som hände om en "inbrottstjuv" kom in i lägenheten, så en killkompis som ej träffat hundarna gick bara rakt in när jag inte va hemma. Balour sprang fram överlyckig att denna "inbrotts-tjuv" kom på besök. Diablo sprang och gömde sig. Riiiktigt tuffa hundar man har :lol:

    Ja eller så kan vi spara lite på foderkostnader genom att mata hundarna med barn :idea:

  19. Jag kan faktiskt inte tänka mig bättre barnhund än Lina. Hon är så snäll och lugn att jag inte ens tror att det går att provocera fram elakheter från henne även om man ville.

  20. Jenny writes:

    Va precis med om något som gjorde mej glad!
    När jag och min "mördarhund" stod härutanför, ser jag en äldre man som tittar på oss från andra sidan vägen.

    Jag hör att han säger: Jag måste komma över o titta närmare på din hund. Ok, lite ovanligt tänkte jag.
    Mannen är väl runt 75, och kommer fram o hälsar med ett stort leende.
    -Jag har haft 6 såna här, fast hanar säger han.
    Han hade tävlat i drag på elitnivå visar det sig! Va väl ett tag sen, men att han fortf älskar sin gamla ras är tydligt!

    Får höra att min hund är vacker, fina färger och väldigt trevlig! Han önskar oss lycka till, och tackar för att han fick hälsa på henne.

    Mycket bra slut på detta år! Glad som fasen blev jag!

  21. Madde jag betvivlar inte att dina hundar är snälla men de underbara stunderna med barn ser man oftast bara då de är tillsammans i 24timmar om dygnet.

  22. Marina, nu vet jag inte vilket "bus" som skulle chansa på att göra inbrott hemma hos en boxer och en dobermann men du tänker nog rätt ändå! ;)

    Denise, ja hon är väldigt pussvänlig! :flirt:

    Renée, självklart är det så, att de bilder man har av en flock som är snälla och goa mot varandra ger de bästa minnena. :up:

    Jenny, härligt att höra! :yes:

    Pensionärer har visat sig vara en oanad källa till dobermannbeundran. Jag och Lina fick lära oss det när hon följde med mig till jobbet i bokhandeln och låg bakom mig på golvet när jag stod i kassan. Små tanter och farbröder med käpp som såg henne och berättade små härliga berättelser från förr! :up:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *