Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Mår hundar bäst av rutiner och bestämda tider? – Livet med dobermann

Mår hundar bäst av rutiner och bestämda tider?

Om hundar mår bästa av fasta rutiner och bestämda tider, då ligger Lina risigt till.

Hon får mat två gånger om dagen och vi rastar henne. Men det är allt som går att säga säkert. När hon får maten varierar liksom hur mycket motion hon får per dag. Samma sak med träningen, det skiftar från flera timmar till att hon bara behöver visa att hon stannar innan hon går in genom ytterdörren och sitter innan hon ska få sin mat.

Första promenaden på dagen får Lina någon gång mellan 06.30 och 10.30 beroende på vem som är hemma, hur jag jobbar och Magnus schema ser ut. Hennes frukost serveras någon gång före 7 eller hamnar i skålen vid 12-tiden.

I söndags blev det så tokigt att jag och Magnus inte kunde springa samtidigt. Så jag och Lina var ute och sprang själva. När jag sen kom hem så passade det Magnus att springa. Så då tog han med sig Lina ut på samma varv. Hon fick vara med och springa nästan en mil plus att hon fick sina vanliga kissrundor. I går var vädret snöigt, regnigt och blåsigt i salig blandning och jag kände inte för att vara ute. Så då fick Lina sammanlagt kanske en timme i koppel utanför dörren. I dag är jag ledig hela dagen och har bestämt att vi ska träna mycket. (Ska ju snart tillbaka till HC) Så det blir källarövningar, vi ska åka till bhk och öva mycket! Så då blir det säkert några timmar ute, men bara kortare koppelpromenader.

Jag är ju sjuksköterska och Magnus ska bli pilot. Inte de två mest kända 9-5 jobben direkt. Tidiga morgnar, sena kvällar och nätter. Vissa dagar får Lina vara ensam hemma 5-6 timmar, andra dagar är både jag och Magnus lediga och är med Lina hela dagen. Hur det blir sen när Magnus ska börja jobba går ju bara att spekulera i.

Är Linas hundliv och träning varierande eller bara stressande? Jag vet inte. Det enda jag vet att hon får i rätt mängd och lite till är kärlek.

—-

Min egen teori nu när jag gått och funderat på det en stund; Det är ju också en sorts träning. Träning i att ha det lite stökigt. Att hunden vänjer sig vid att gå ut varje morgon klockan 08.00 och få frukosten serverad kl 08.30 och sen mår dåligt när den inte får det av någon anledning. En bra specialsökhund kan ju inte ha såna rutiner. Hur blir det då när läget blir akut och man ska ut och söka kl 08.15 om hunden bara är stressad över att den inte får mat som den brukar.

Lennart sa senast vi var på HC att han inte matar sin hund på regelbundna tider, då han inte vill att det ska bli kaos om de någon gång hamnar i en situation där hunden faktiskt inte får mat på något dygn.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter bloglovin

0 svar på ”Mår hundar bäst av rutiner och bestämda tider?”

  1. Sören writes:

    Det är nog bara nyttigt med varierande träningsmiljöer,Träna med så mycket störning som möjligt, då menar jag mäniskor och andra hundar,.
    Själv har jag ju fördelen att gå hemma om dagarna, kan ju vara et krux om bägge jobbar,men du hittar säkert en lösning
    Hälsningar Coatchen

  2. Magnus writes:

    Yes, vi blir bara fler och fler..
    Muchen växer som aldrig förr!
    Fin jycke förresten, träffade henne häromdagen när hon och Magnus var ute och motionerade.

    Hare fint!

  3. Sara writes:

    Det är samma här, inte mycket rutiner. Sålänge hunden får motion, rastning, mat, träning osv så tror jag inte hunden tar skada av att dagarna skiljer sig lite åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *