Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ett nytt kommando. – Livet med dobermann

Ett nytt kommando.

I går övade vi inte på att nosa efter te. Mest för att Magnus inte var hemma på kvällen och jag vill gäna ha en medhjälpare ett tag till.

Så istället började jag öva in kommandot "visa" med Lina. Dvs att hon ska peka med nosen. Eftersom det var första gången vi övade på detta så började jag med att när jag sa visa så skulle hon sätta nosen i min handflata. Det gick bra, Lina nosade nästan direkt på min hand och när hon fick klick och belöning för det så tog det ju inte särskilt många sekunder innan hon fattade vad jag ville att hon ska göra. Testade att öka svårighetsgraden nästan direkt genom att hon fick belöning först när det gått någon sekund. Mest på kul bara. Men det gick också bra tycker jag. Jag tycker nästan att detta är den roligste delen med att lära Lina små tricks. Inte att göra dem när hon kan utan själva inlärningsgrejjen. Att märka skillnaden när hon börjar förstå och sakta men säkert blir bättre.

Kvällspromenaden gick Lina i sin nya dragsele. Det gick bra, jag tyckte att hon verkade trivas med selen på sig. Satte fast kopplet i snöret där bak och hon verkade gilla att inte sitta fast och bli styrd framme i halsen. Har börjat fråga runt lite efter däck, vi får se när jag hittar ett.. Slutligen min fina hund i mitt favoritkoppel. Det röda tygkopplet med ett extra handtag där fram. Jätteskönt att ha när man tex ska kliva på ett fullsatt tunnelbanetåg eller gå ombord på bussen. Folk ser att jag har min hund under kontroll liksom. Har letat i alla djuraffären jag besökt, men hittar inte någonstans ett likadant koppel. Efterlyser härmed någon som kan berätta för mig var de går att köpa!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Ett nytt kommando.”

  1. Vilka bra tips och trix som ni har för er! :)

    Jättefina kort, men det som syns är att hon är omusklad i ryggen, och har en svag överlinje, så det är bra om du hittar ngt däck hon får dra och bygga muskler.. Anmäl inte till ngn utställning innan dess.. ;)

    Kram

  2. Madde1; Tack för tipset. Vet du, jag tänker på slutscenen i Tarantino-filmen "From Dusk Till Dawn", där man får se berget av grejer som ligger bakom byggnaden. Där det ligger hela lastbilar i drivor! /Madde2

    E; Vad betyder en svag överlinje?

  3. Madelen writes:

    Hejsan. Du kan fråga efter ett däck på nån mack, det brukar ligga i drivor bakom macken, iaf här i Sura:)

  4. Jag köpte på Bagarmossens djursjukhus efter att Lina ätit upp sitt nya skinnkoppel. Sen gillade jag det så mycket att jag vid nästa besök där hade tänkt att köpa fler, då var de slut. Om det var tillfälligt eller inte vet jag ej. Märket har tyvärr nötts bort efter allt användande!

  5. Däck borde väl finnas överallt, eller är det min förort som är skräpig? Kolla på bilverkstad, däckfirmor eller så. Borde inte vara så svårt att få tag i. :)

    Jag vill också ha ett sånt där koppel! Har letat efter sånt, vet vad det är för märke? Kan hjälpa lite i jakten. Var köpte ni det nånstans då?

  6. Ser du att hon svankar lite på själva rygglinjen? Det är själva ryggen s man kallar f ovanlinjen/överlinjen, och när dom är omusklade så ser den svagare ut = lite svankig. De som har långa ryggar kan bli svankiga av den anledningen, men Lina har inte lång rygg så f tillfället är det att hon är omusklad där, men det kan bli så ibland – Winnie var också så under en period. :)

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *