Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ett däck! – Livet med dobermann

Ett däck!

I dag lämnade jag in bilen på service. Då passade jag på att fråga om däck. Jag fick ett av en snäll däckkille! Hurra!

Tog med däcket till Magnus snälla kurskamrat Jocke, där vi borrade två hål i däcket. Efter det klippte jag till rep (gammmal långlina) och fixade en karbinhake. Sen tog vi ut det hela och testade. Lina var så där imponerad och ville inte gå så mycket, men hon var inte rädd för däcket som släpade efter henne i alla fall. Så nu vill jag gärna ha tips på hur man gör det kul att dra däck! Dessutom tyckte jag att det kändes väldigt tung däcket, klarar Lina verkligen att dra så tungt? Hur långt vågar man gå så här i början? Hmmmm…Däcket får bo på balkongen med mina tomatplantor.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Ett däck!”

  1. Kör bara korta pass från början, för du vet ju själv hur ledbruten o ont man får om man är otränad i ett visst parti, senare kommer du själv att se att hon orkar mer och du får helt enkelt se på henne hur mycket hon orkar.. Gå framför och locka från början, när du väl har fått upp intresset för att dra så brukar det inte innebära några problem – det finns ju t.o.m vagnar som man kan sitta i själv, så testa dig fram t det som funkar bäst för er. Hon är ju friröntgad i höfterna så du behöver inte oroa dig att hon tar skada. :)

    Kram

  2. Anonymous writes:

    Man börjar med kedjor och petflaskor med vatten, för att hunden ska vänja sig vid skramlet och kommandona. hunden ska vara rastad innan jobbet… kommandona som behövs är ett startkommando, och ett "stanna" kommando. SEN kan man börja med tyngre grejer, typ däck.

    //WP-utövare på högre nivå

  3. Tänkte faktiskt på PET-flaskor i dag. Men det känns som om det ska gå sönder direkt? Har du några fler bra tips på stegringsplan vad gäller vikt och längd på promenaderna?

    Ska ta en stor PET-flaska i morgon med andra ord! Tack så mycket för tipsen!

  4. Madde; Vi ska stretcha!

    Anna; Jag läste faktiskt det du skrev ang träning bara häromdagen (just med tanke på att vi skulle börja träna nu)! Så tack ännu en gång för det!

  5. Vill bara tillägga att det även är viktigt med uppvärmning/nedvarvning som jag berättade om förut när man kör "backträning" :) Syreväxla är ju inte heller fel, ett lätt sätt att undvika träningsvärk och så att musklerna inte blir hårda. Lycka till med träningen :) Hihi..

  6. Det hade nog varit lättare att börja på vintern med en liten vanlig pulka som man sakta med säkert kunde fylla med grejjer/snö. Dels glider en pulka bra, dels är det lätt att öka vikten efter hand. Ett däck glider inte ett dugg!

  7. Bra att man lär sig nya saker hela tiden, har faktiskt aldrig tänkt på det med petflaskor, eftersom jag inte kört drag m mina egna (förutom W då med pulka o annat, o hon var superstark redan från dag 1 o brydde sig aldrig om ngt). :up:

  8. Anonymous writes:

    Hej! Petflaskan går inte sönder eftersom att man bara drar på gräs/grus. ej på asfalt.

  9. Sören writes:

    Hej!

    Till Rex sa jag bara..Kom så går vi även om det var lite protester dom första gångerna man får ju vara lite bestämd, sen efter ett par ggr så var det helt ok, och nu hänger vi knappt med för det är full fart han märker knappt att däcket är efter, så ngt kilo till skulle han nog behöva, vi började med korta pass som vi utökade efterhand att man såg att han orkade mer, men tänk på att värma upp innan och stretca efteråt
    Ha de gott Sören

  10. Vem kan tro att stora Rex-pojken och lilla-Lina är halvsyskon? Rex är cool som inte märker av däcket efter sig! Du får fylla det med sten eller cement!

    Men nu har vi börjat med PET-flaskan och vi gick precis någrra km med den på släp. Så jag får nog öka efter hand med henne. Dessutom är det för varmt nu också för att börja för tungt.

    Hoppas att ni har det bra hela flocken! Hälsa Lena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *