Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Det behövs lite utrustning för att öva. – Livet med dobermann

Det behövs lite utrustning för att öva.

Så äntligen tog jag med mig grejjerna och hunden och åkte till bhk. När jag kom fram insåg jag att jag saknar en hel del saker. (Jag måste vara på plats för att upptäcka behoven, är dålig på att tänka ut sånt i förväg). Ändå så var det rätt mycket saker jag hade med mig. Det är liksom inte bara att hoppa in i bilen och åka! I plastpåsarna mellan långlinan och blåa anteckningsblocket ligger de nyinköpta te-tängerna. I en påse ligger två stycken med likdoft i. I den andra påsen ligger fyra stycken utan någonting i. La även upp min nya hundtränarväst för allmän beskådan. Mycket nöjd med den kan jag säga! Nu har jag ett arbetstecken, nu är det bara Lina som väntar på sitt. (Jag hoppas att det kommer nästa vecka!) Det känns som att så fort Lina får ett bra arbetstecken så kommer träningen att gå ännu bättre. Nu går vi från lek till liksök och Lina kan bara gissa sig till vilket som är vad och hur länge.

Att öva gick hur bra som helst dock. Jag hade lagt ut tängerna på gräset framför henne på rad på en yta av kanske 7×2 meter. Lina nosade lite nyfiket på alla tetängerna men jag såg direkt när hon nosade på en med likdoft i att nu var det inte bara intresse utan "här är det!" Annars när Lina går runt och nosar så bryr hon sig inte så mycket om vad jag gör, när hon står med nosen mot det vi letar efter så händer det att hon vänder upp huvudet som för att säga "När kommer belöningen nu då, jag har ju hittat det vi letar efter här?!"

Vi övade även lite på fotgåendet (inte att jämföra med det i lydnaden), vi lekte en hel del samt att vi gick runt lite tillsammans. Sist men inte minst så tittade vi på en kvinna som kom dit och övade med sina två hundar. Lydnad? Ingen aning, men de var duktiga och Lina med (hon skällde bara lite).
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Det behövs lite utrustning för att öva.”

  1. Mattias writes:

    Verkar jätte spännande det ni håller på med.

    Var har du köpt din BENDE väst. Hittar bara på post order själv men man vill ju prova innan.

  2. Ida writes:

    Hej! Vad kul att hon reagerade så mycket på likdoften! Kan riktigt se steppandet och kunde hon peka skulle hon säkert gjort det. =) Hoppas ni får en fortsatt riktigt trevlig helg!

  3. Hej Mattias! Jag har köpt min väst av en av instruktörerna på HundCampus. Han hade med sig ett helt gäng som vi fick prova och välja. Så tyvärr har jag inte hittat den i butik. (Lilla jag har en xs) Kul att du kollade in på min blogg!

    Tack för stödet Ida! Och hoppas att din helg också blir en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *